L'exalcalde de la Roca, Carles Fernández, nomenat nou gerent del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha convocat un ple extraordinari aquesta tarda per aprovar-ne el nomenament

Política

Carles Fernández
Carles Fernández

El ple del Consell Comarcal ha aprovat aquesta tarda, en una sessió extraordinària, el nomenament de l'exalcalde la Roca, el socialista Carles Fernández, com a nou gerent de l'ens. Fernández, quer ha rebut els vots favorables de Junts, PSC, ECP, l'abstenció de Cs i el vot contrari d'ERC i CUP, ha estat l'escollit entre els tres candidats que han arribat a la fase final del procés de selecció, un procés que es va tancar sense resoldre ara fa uns mesos –el tribunal avaluador va considerar que els requisits demanats eren massa exigents– i que es va tornar a convocar posteriorment.

Fernández, de 60 anys, és llicenciat en Ciències Químiques i té un postgrau en Comunicació i Lideratge Polític. En l’àmbit professional, s'ha dedicat a la consultoria en qualitat i seguretat alimentària i la implantació de parafarmàcies.

En l'àmbit polític ha estat regidor a la Roca pel PSC de 2005 a febrer de 2018, quan va accedir a l'alcaldia fruit d'un pacte de govern amb ERC, que preveia alternar-se l'alcaldia amb Albert Gil al tram final del mandat. S'hi va mantenir un any i mig, fins al juny de 2019, moment en què va dimitir després d'obtenir uns mals resultats a les eleccions municipals.

Al Consell Comarcal, també va ser conseller responsable de l'àrea de Turisme fins l'any passat, i anteriorment director tècnic del Consorci de Turisme del Vallès Oriental de 2003 a 2012.

El nou gerent prendrà el relleu a Antoni Cornellas, qui ha assumit el càrrec de manera provisional els darrers sis mesos. Abans, de 2011 a finals de 2020, el gerent havia estat Ignasi Valls, qui havia estat vinculat a la institució des de la seva constitució en diferents etapes com a conseller, al govern i també a l’oposició.

Per la seva banda, el principal grup de l'oposició, ERC, ha fet una roda de premsa per valorar el nomenament, que ha rebutjat en considerar-lo massa polític.

Edicions locals