Doble sessió del gran musical 'La Remençada' al Margarida Xirgu

L'Associació La Remençada ha traslladat el gran espectacle del carrer al teatre pel context de covid i el faran aquest dissabte i diumenge

Cultura

L'espectacle d'enguany es traslladarà al teatre
L'espectacle d'enguany es traslladarà al teatre

Les restriccions de la pandèmia no han aturat l'Associació La Remençada de Montornès del Vallès en la seva ambició de tornar a representar el seu ja tradicional espectacle. Si bé no ho podran fer a l'aire lliure ni amb una seixantena de participants com ja era habitual, sí que s'han adaptat al context i han preparat una doble sessió en petit format al Teatre Margarida Xirgu per a aquest cap de setmana.

Aquesta setena edició de La Remençada. El Gran Musical Històric del Vallès se centrarà en la història personal del protagonista, el dirigent remença i heroi local Bartomeu Sala, un pagès de remença del segle XV sotmès a la servitud del sistema feudal que va acabar esdevenint un dels dirigents de la segona revolta remença.

El text de La Remençada és un poema en vers, obra del novel·lista Xavier Bertran, i els versos estan escrits per a ser cantats, per aquest motiu el compositor Xavier Baurier va crear-ne les cançons que formen el musical. El director escènic de La Remençada és en Toni Figuera.

Adaptacions a la Covid-19

El pas del carrer al teatre i la reducció d'intèrprets són les principals adaptacions que han hagut de fer des de l'entitat per complir els protocols sanitaris. A banda d'això, la vintena d'actors i actrius han hagut de passar tests d’antígens durant els assajos i també ho faran en les actuacions com a mesura de protecció.
Les funcions seran els dies 29 i 30 de maig i per assistir-hi cal reservar els tiquets a Entràpolis, per un preu de 2 euros que es destinaran a projectes socials. 

Edicions locals