Bars i restaurants podran obrir fins a mitjanit a partir de demà

A partir de dilluns també hi podrà haver sis comensals a les taules, en comptes dels quatre permesos fins ara

Societat

ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat aquest dijous les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d'Hostaleria sobre les mesures anti-covid del Govern que van entrar en vigor el 9 de maig i ha acordat allargar el tancament de bars i restaurants d'11 a 12 de la nit, ampliar l'aforament interior del 30 al 50% i recuperar el consum en barra.

Les mesures entren en vigor aquest mateix dijous, després que ja s'hagin comunicat a les parts afectades. Es dóna la circumstància que el Govern preveia ampliar l'horari fins a les 12 de la nit a partir de dilluns que ve mantenint l'aforament interior al 30%. La resolució s'ha adoptat per majoria de cinc magistrats contra quatre, que han presentat dos vots particulars.

A partir de dilluns

El Procicat ha validat que hi hagi fins a sis comensals a les taules de bars i restaurants a partir de dilluns. Fins ara només n'hi podien seure quatre. Aquesta és una de les mesures que entraran en vigor la setmana que ve.

Les altres ja eren conegudes, com ara allargar els horaris de la restauració, que podrà obrir a les 6 i tancar a mitjanit; ampliar els aforaments a la cultura (70%), el comerç i la universitat (50%), i les reunions socials de fins a 10 persones. Aquest últim extrem està a l'espera de la ratificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Pel que fa al topall màxim de persones, els sectors cultural i esportiu podran omplir fins a 1.000 persones a l'interior i 3.000 a l'exterior o amb ventilació mecànica.

Edicions locals