El Govern es compromet a reindustrialitzar la planta de Bosch si no es pot evitar el tancament

Així ho han dit Meritxell Budó i Ramon Tremosa en una trobada amb els representants dels treballadors de la planta de Lliçà d'Amunt

Economia

Redacció / ACN

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s'han compromès aquest dimecres amb els representants dels treballadors de la planta de Bosch de Lliçà d'Amunt a treballar amb la resta d'administracions per "afavorir la reindustrialització" de les instal·lacions "en cas que no sigui possible revertir la decisió de la companyia".

La multinacional alemanya va anunciar el 25 de febrer la intenció de clausurar aquest complex industrial. Budó i Tremosa s'han reunit aquest migdia amb el comitè d'empresa al Palau de la Generalitat i han posat l'executiu català a disposició dels afectats. La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, també ha participat en la trobada.

Des del desembre de l'any passat el Govern, a través del Departament d'Empresa i Coneixement, ja participa en la taula de reindustrialització de la planta de Bosch de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), de la qual formen part l'empresa i el comitè d'empresa.

La direcció de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt va comunicar el passat 25 de febrer a la representació legal dels treballadors la seva intenció de tancar aquesta fàbrica, després de més de 30 anys produint sistemes de fre per a vehicles, per traslladar la producció a Wroclaw (Polònia). Sumat al tancament de la planta de Castellet i la Gornal anunciat el setembre, tot plegat suposaria l'acomiadament de 600 persones a Catalunya (les 300 de Castellet i 336 més de Lliçà).

Diversos ajuntaments de la comarca ja han rebutjat el possible tancament de Bosch, com és el de Mollet, que esmentava que hi hauria una trentena de famílies molletanes afectades; o el paretà, que assegurava que la xifra de paretans afectats per aquesta decisió serien una cinquantena. A banda, també hi treballen 43 veïns de Granollers i 9 més de les Franqueses.

Edicions locals