Municipis confinats el cap de setmana i tancats teatres, cinemes, sales de concerts i grans superfícies

Es manté el tancament de la restauració, però es perment el servei de menjar a domicili fins a les 23 h

Societat

Redacció / ACN

El Govern ha aprovat aplicar a partir d'aquesta nit el confinament perimetral de Catalunya i també un de municipal els caps de setmana. És a dir que, arran del toc de queda, a partir de les 22 h d'avui no es podrà sortir del propi municipi (si no és per anar a treballar) fins a les 6 h de dilluns. Les noves restriccions, que se sumen al toc de queda, s'allargaran un mínim de 15 dies.

La Generalitat també ha confirmat el tancament de centres comercials, les activitats extraescolars (incloent-hi l'esport) i les arts escèniques i musicals. A més, es manté el tancament de la restauració, que ja fa 15 dies que es va decretar. El Govern demana seguir impulsant el teletreball i demana reduir l'assistència presencial i optar per l'ensenyament a distància a batxillerat i Formació Professional. "Hem d'actuar amb molta més contundència per superar la situació crítica que estem vivint. És el moment de l'aturada social", ha indicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.

Les restriccions per punts:

-Mobilitat entre municipis els caps de setmana, de les 6 h de divendres a les 6 h de dilluns.

-Excepcionalment, amb motiu de Tots Sants, es permetrà la mobilitat per anar a cementiris el 31 d'octubre i 1 de novembre dins de la pròpia comarca.

-Es permetrà la mobilitat a municipis limítrofs en cas de pràctica esportiva individual.

-A partir d'aquest divendres, no es podrà entrar ni sortir de Catalunya durant tota la setmana –a l'espera de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya–.

–La mobilitat està permesa per anar a treballar o a l’escola, així com per a casos de força major.

–Tancament de teatres, cines i sales de concerts. 

-Els museus podran obrir al 33% del seu aforament

-Les biblioteques poden obrir per portar a terme el seu servei de préstec.

-Tancament dels gimnasos i els centres esportius. 

-Tancament de centres comercials i comerços de més de 800 metres quadrats, excepte els d'alimentació i serveis essencials

-Es manté el tancament de bars i restaurants, i de centres d'estètica.

-Es permet el servei d'entrega de menjar a domicili fins a les 23 h.

-Suspensió de les activitats extraescolars, a excepció d’aquelles que es realitzen en grups bombolla dins de les escoles.

-Continuen les classes presencials en educació primària, tot i que a partir de 3r d’ESO es podria optar per un model híbrid.

-S’insta els centres educatius a impulsar per les classes virtuals en els nivells de Batxillerat i Formació Professional. 

-Les universitats continuaran fent l’activitat a distància.

Edicions locals