Els positius per PCR al Baix Vallès es dupliquen en la darrera setmana

El risc de rebrot se situa en els 413,19 punts, el doble que fa 15 dies

Societat

Redacció / ACN

El risc de rebrot als municipis del Baix Vallès ha incrementat en les darreres setmanes i ja supera els 413 punts, segons les dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). La xifra, que supera la mitjana catalana (338,49), es considera molt elevada. En la darrera setmana i fins aquest dimarts, els positius per PCR han incrementat un 47,9% i ja sumen 261. 

Per Àrees Bàsiques de Salut (ABS), la de Montornès-Montmeló és la que ha registrat un increment més elevat de casos confirmats. En aquests darrers set dies ja són 61 els positius per PCR registrats, el triple que fa una setmana quan la xifra se situava en els 22. L'augment de casos també ha estat acusat a les ABS de Mollet amb 61 positius registrats a l'ABS Mollet Oest, 26 més que fa una setmana i 48 a l'ABS Mollet Est, el doble que fa set dies.

Mentre que a l'ABS de Sant Fost - Martorelles, els casos positius confirmats s'han incrementat en 14 i ja arriben als 30 aquest dimarts. Gairebé el mateix nombre de positius confirmats que a la Llagosta (31) on l'increment en els darrers set dies ha estat de 9 casos. A Parets, tot i ser el municipi amb l'increment registrat més baix, el nombre de positius per PCR confirmats és de 23, 7 més que fa una setmana.

Fins al moment, als municipis baixvallesans s'han realitzat 2.782 proves PCR, de les quals un 8,53% han donat positiu. Segons les dades d'AQuAS, la mitjana d'edat dels casos confirmats per PCR al Baix Vallès és de 38,24 i en el 50,21 dels casos els confirmats són dones. Pel que fa a la xifra de defuncions, des dels inicis de la pandèmia, han mort 275 persones per coronavirus al Baix Vallès.

Noves mesures del Govern

Per tal de frenar l'increment de contagis de la Covid-19, el Govern preveu aprovar aquesta setmana noves mesures per "baixar el ritme" de l'activitat social. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, assegura que el moment és "complicat" i cal "reduir els riscos a tots els nivells". En aquest sentit, les noves mesures aniran orientades a "sacrificar l'activitat social". Cal, diu Vergés, evitar dinars i reunions de feina presencials, trobades després de les escoles, sopars amb amics o escapades de cap de setmana, a més de recuperar el teletreball o les classes virtuals a les universitats. La titular de Salut demana la "complicitat" de la població perquè aporti el seu gra de sorra davant les noves restriccions.

 

 

Edicions locals