Es crea una associació de màquines recreatives a Mollet, Arcade Invaders

Tenen una cinquantena de màquines amb tota mena de jocs en un local del carrer del sol, i per assistir-hi cal fer-se'n soci

Cultura

Es crea una associació de màquines recreatives a Mollet, Arcade Invaders
Es crea una associació de màquines recreatives a Mollet, Arcade Invaders | Robert Càtedra amb alguns dels Pinballs i de les màquines genèriques

Des de fa uns mesos, la planta baixa del número 81 del carrer del Sol –a prop de la cruïlla amb la Rambla Pompeu Fabra– acull les màquines recreatives de la nova associació local Arcade Invaders. Fundada per Robert Càtedra, Fermín San Nicolás i Albert Medina –tots tres veïns del Vallès Occidental–, es constituirà oficialment com a associació en les pròximes setmanes. Ara per ara, però, ja compten amb onze persones sòcies i amb una cinquantena de màquines de jocs arcade.

De la il·lusió de tenir un espai on poder jugar amb dues o tres màquines, han arribat fins aquí. "Vam trobar aquest local, que és molt gran i que estava bastant bé de preu, i justament aleshores ens va sortir un lot de màquines que era molt bo", explica Robert Càtedra. Ells, en realitat, cercaven una màquina molt concreta i quan la van trobar i van anar a veure-la, estava guardada "en un local de 200 metres ple de màquines sense funcionar".

"Aquestes màquines eren de tipus A", és a dir, es podien trobar en bars. Tanmateix, "els operadors van deixar de treballar-hi quan van sortir consoles, i van començar a tirar més d'escurabutxaques", explica Càtedra, qui es va endur una gran alegria quan va veure que totes aquelles màquines antigues estaven guardades, encara que "en magatzems molt oblidats". "Com que no les volien, vam arribar a un acord, les vam comprar i vaig començar a reparar-les a poc a poc", explica el fundador de la nova associació molletana.

Els socis paguen una quota de 30 euros mensuals i poden anar al local quan vulguin i jugar tantes partides a tants jocs com els vingui de gust –no s'ha de posar monedes per jugar-hi–. De cara a ampliar el nombre de membres, "en ser associació cultural, no podem obrir al públic i que pagui una entrada", apunta el fundador, però el que sí que volen fer de tant en tant és "muntar unes portes obertes" perquè la gent ho provi i decideixi si en volen formar part.

Una màquina molt preuada

Al local hi ha tota mena de jocs. "Hi ha la típica màquina genèrica, que porta a dins una placa amb què es poden canviar els jocs; hi ha de naus, de lluita, de plataformes... Després tenim les de trets, màquines de cotxes, de ball; quatre o cinc Pinballs...", explica Càtedra, qui té clar quina és la seva màquina més preuada: "La que més m'agrada és una de futbol. Per un cúmul de casualitats, aquesta màquina ens arriba de rebot del saló recreatiu de Platja d'Aro al qual jo anava quan era petit i estiuejava a Palamós. Jo havia jugat amb aquesta màquina molts anys; no amb una com aquesta, sinó amb aquesta en concret. Li guardo una estima especial".

Edicions locals