Montmeló detecta tres possibles focus de les pudors al municipi

Es constitueix una comissió per fer seguiment dels episodis de males olors detectats

Societat

Es constitueix la comissió de seguiment dels episodis d'olors al municipi
Es constitueix la comissió de seguiment dels episodis d'olors al municipi | Ajuntament de Montmeló

Montmeló

Davant els repetits episodis d’olors al municipi, l’Ajuntament ha promogut la constitució d'una comissió de seguiment d'aquests episodis de pudors al municipi.

El passat dijous 3 de setembre, es va constituir l'ens amb un doble objectiu: detectar els focus emissors i elaborar un pla d’actuació per tal d’eliminar-los. Aquesta comissió està formada per personal tècnic i polític de les àrees de Medi Ambient, Activitats, Promoció Econòmica i Comunicació, així com la Policia Local, Gerència i els Serveis jurídics de l’Ajuntament.

En la primera reunió es van analitzar les dades dels formularis web que una vuitantena de veïns i veïnes del municipi han omplert aquest mes d’agost, després que l'Ajunament demanés la col·laboració ciutadana per detectar els focus. La tipologia d’olor i la ubicació han permès fer una primera aproximació de tres possibles focus emissors.

L’alcalde preveu entrevistar-se amb les persones responsables dels presumptes focus per informar-los del requeriment dels serveis tècnics de l’Ajuntament amb l’objectiu d’esmenar les deficiències per resoldre aquests episodis i amb l’advertiment de la incoació del corresponent expedient sancionador en cas que no es solucionés.

Paral·lelament, es sol·licitarà l'informe de les dades recollides per la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya que va estar instal·lada davant l'Ajuntament.

Edicions locals