Jordi Turull estripa el carnet del PDeCAT

El paretà segueix les passes de Puigdemont, Budó, Calvet, Puigneró i Buch

Política

Jordi Turull estripa el carnet del PDeCAT
Jordi Turull estripa el carnet del PDeCAT | S.C.

Redacció / ACN

El paretà Jordi Turull –vicepresident de JxCat– ha estripat el carnet del PDeCAT. L'exconseller ha anunciat aquest dilluns a les xarxes socials que es dona de baixa, i segueix així les passes del líder de JxCat, Carles Puigdemont, i dels consellers Damià Calvet, Meritxell Budó, Jordi Puigneró i Miquel Buch.

Turull ha explicat a Twitter que ha donat a conèixer la seva decisió al president del PDeCAT, David Bonvehí. "Com diu Puigdemont, treballarem per mantenir una relació cordial entre les dues formacions". L'exconseller forma part de la direcció de JxCat com a vicepresident i va ser un dirigent històric de CDC, un dels impulsors del PDeCAT, portaveu de JxSí fins que l'aleshores president Puigdemont el va nomenar conseller de la Presidència i portaveu del Govern abans de l'1-O.

Turull, Rull i Forn ja van fer una proposta el 26 de juny –amb l'exconseller Lluís Puig, que també s'ha donat de baixa del PDeCAT– perquè el partit debatès si es mantenia o es dissolia dins de JxCat. La direcció, on Bonvehí té majoria, ho va rebutjar. Els quatre exconsellers veien la fórmula de la coalició que proposava el president del partit com la "pitjor forma" que podria adoptar el nou espai. Finalment, JxCat es va constituir com a partit just un mes després.

El PDeCAT s'ha quedat avui sense Puigdemont, sense quatre consellers, sense gran part dels membres del grup parlamentari i tot apunta que també sense els seus tres presos. Turull, Rull i Forn eren els grans pilars que li quedaven al partit. Amb aquestes baixes –més de 800 segons la direcció–, el PDeCAT i JxCat trenquen totalment les relacions. El partit de Bonvehí prepara ja la maquinària per presentar-se en solitari.

Regidors al Baix Vallès

D'altra banda, segons fonts comarcals del partit consultades pel diari Som, aquest matí no constava que cap dels regidors que el PDeCAT té al Baix Vallès hagi demanat la baixa, com sí que ho han anunciat aquest cap de setmana desenes de regidors i regidores de l'àmbit metropolità. Les mateixes fonts apunten que "avui hi ha la reunió de la Direcció Nacional i suposem que es decidiran coses importants de cara al futur del PDeCAT", indiquen.

Edicions locals