Fernando Simón avisa que 'les coses no van bé' perquè 'cada dia hi ha més transmissió'

Per la seva banda, la Generalitat alerta que els brots detectats arreu del territori han fet retrocedir a la situació de 15 dies enrere

Societat

Simón avisa que 'les coses no van bé' perquè 'cada dia hi ha més transmissió'
Simón avisa que 'les coses no van bé' perquè 'cada dia hi ha més transmissió' | ACN

Redacció / ACN

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha fet un crit d'alerta a la població i ha avisat que "les coses no van bé". Simón ha explicat que "cada dia hi ha més transmissió".

"Si seguim deixant que la transmissió segueixi cap amunt acabarem tenint molts hospitalitzats" així com defuncions, ha dit en roda de premsa aquest dijous a la tarda. "Que ningú es confongui. No podem deixar que això segueixi i cal ser molt conscients del que hem de fer", ha demanat Simón, que ha reclamat a la ciutadania "començar a prendre-s'ho de nou molt, molt seriosament" i "fer un pas més enllà". "No ens podem permetre que això se'ns torni a escapar", ha afirmat.
 
Simón ha demanat la col·laboració dels 'influencers' que tenen "una visibilitat molt gran" a les xarxes socials perquè "ajudin a controlar l'epidèmia" difonent un missatge de responsabilitat i compliment de les restriccions. "Poden ajudar a fer que les mesures s'implementin correctament", ha dit.

La Generalitat també fa una crida per aturar els contagis

També el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha demanat aquest dijous a la ciutadania "responsabilitat" per reduir al màxim la interacció social com a recepta per doblegar la corba de contagis.
 
Des d'un CAP de les Franqueses del Vallès, on han començat els cribratges per detectar covid-19, Argimon ha assegurat que els diferents brots detectats arreu del territori han fet retrocedir a la situació de 15 dies enrere i que cal un esforç col·lectiu per reprendre la tendència a la baixa. "Una societat madura ha de ser capaç de reaccionar", ha afegit.
 
 

Edicions locals