La caiguda a la segona carrera a Portugal allunya a Ana Carrasco del lideratge del Mundial de SuperBikes

La pilot murciana de la granollerina KRT baixa fins a la quarta plaça a la general

Esports

| Circuit

Després d'aconseguir guanyar la primera carrera de la jornada del 8 i 9 d'agost al circuit de Portimao a Portugal, Ana Carrasco va caure finalment durant la segona carrera el diumenge, després d'haver liderat fins llavors la segona jornada al traçat portuguès. Ara, la pilot murciana de la granollerina Kawasaki Racing Team (KRT), és quarta a la general i espera amb ambició la propera jornada de SuperBikes el 28 i 29 d'agost a Aragó.

A la segona cursa on la pilot establerta a Granollers va caure, tenia la pole Okaya i la murciana, que partia cinquena, de nou va fer una gran arrencada i ja es va posar tercera després del japonès i el seu company Deroue. Però en el primer pas per meta, Carrasco va tirar de rebuf i va passar a tots dos. Mika Pérez també era al grup, pugnant amb Meikon Kawakami. Ana forçava i Okaya no acabava d'atrapar-la. Però a falta de sis girs, Deroue va superar al japonès i va donar una nova velocitat al grup, a què havia arribat Unai Orradre. L'holandès va passar, per rebuf, a Anna, però l'espanyola no es va rendir i hi va retornar a la següent recta de meta.

El problema va ser que el grup els va caçar. En ell ja estava també Booth-Amos. L'anglès va tenir un toc amb Anna, que resistia primera. Les coses van anar a pitjor a falta de dos girs. En els esclats, la de Cehegín es va veure superada i relegada a correr amb el grup. Hi va haver una caiguda de Meikon Kawakami i va implicar a altres. Es va treure la bandera vermella. Anna, que no hi havia aquest senyal, també se'n va anar per terra. A més, no va poder portar la seva moto al parc tancat i no va poder puntuar.

La cita a Portugal es va donar per conclosa amb el triomf de Deroue i el segon lloc de Orradre. Okaya era tercer i Mika Pérez, sisè. En la general, ara lidera Deroue, amb Carrasco, quarta a 13 punts. La campiona de la categoria el 2018 estava molt decebuda. "Ha estat una pena perquè crec que estava fent una bona cursa, tenia controlades gairebé totes les voltes però a 2 per al final amb els esclats he perdut moltes posicions. En l'última volta he intentat recuperar i intentant esquivar els tocs fins que m'ha tocat a mi. La veritat és que és una merda perquè encara que hagués estat fora del pòdium hagués aconseguit alguns punts molt valuosos per al campionat. Però l'important és que estic bé de la caiguda i veurem què passa a la següent carrera", conclou la pilot murciana.

KRT continua dominant la FIM SuperBike World Championship

Per la seva part, els altres dos pilots de KRT que competeixen a la màxima categoria de SuperBikes, la FIM SuperBike World Championship, Jonathan Rea i Alex Lowes, continuen dominant a les carreres i a la general. A Portugal, Rea va guanyar les dues curses i continua líder, seguit per Scott Redding (Ducati) a 4 punts a la general i Lowes ocupa la quarta plaça de la classificació.

Edicions locals