La Fórmula 1 signa unànimement el nou pacte de la concòrdia

Aquest acord reduirà les disparitats financeres entre els equip, ajudant a anivellar la competició

Esports

| Circuit de Barcelona-Catalunya

La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) i la Fórmula 1 han fet oficial que els deu equips que disputen el campionat mundial han acceptat el nou pacte de la Concòrdia. L'acord assegurarà el futur sostenible de la competició fins a l’any 2025 i reduirà les disparitats financeres entre els equips, ajudant a anivellar la competició i fent que les curses siguin més disputades a la pista per donar més emoció als aficionats després del domini de Lewis Hamilton amb McLaren durant els darrers anys.

Chase Carey, President i Director General de la Fórmula 1 ha explicat que l’acord ha trigat més temps a tancar-se a causa de la pandèmia i ha justificat la seva importància: “Els aficionats volen veure carreres més disputades i que tots els equips tinguin l’oportunitat de pujar a podi”. També ha dit que l’apartat financer serà més just i tancarà la diferència que hi ha entre els equips.

Jean Todt, president de la FIA, ha assegurat que el pacte assegura un futur estable pel campionat mundial de fórmula 1: “Al llarg dels seus setanta anys d’història, la Fórmula 1 s’ha desenvolupat a un ritme notable, empenyent els límits de la seguretat, la tecnologia i la competència fins termes absoluts, i avui està a punt de començar un nou i emocionant capítol d’aquesta història”.

Edicions locals