La mobilització de l'Onze de Setembre, més a prop amb accions a Mollet i Granollers

Les concentracions de la diada a edificis estatals es combinaran amb accions virtuals

Política

La mobilització de l'Onze de Setembre, més a prop amb accions a Mollet i Granollers
La mobilització de l'Onze de Setembre, més a prop amb accions a Mollet i Granollers | FOTO: @ANC_Montornes

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a repensar la mobilització de la Diada de l’Onze de Setembre, que enguany combinarà les accions físiques i virtuals.

L'ANC de Montornès presentava aquest dimarts les accions previstes a la comarca. La mobilització física serà descentralitzada en diferents edificis de l’administració estatal espanyola, per "denunciar la discriminació que pateix Catalunya i reivindicar la independència com a únic mitjà per poder disposar de totes les eines necessàries per sortir d’aquesta crisi amb garanties i construir un futur millor", apunten des de l'ANC.

Els edificis públics seleccionats són els del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), les oficines de l'Agència Tributària i les oficines de la Seguretat Social. "Són més de seixanta punts distribuïts per tot el país, cosa que permet que la gent no s’hagi de desplaçar per concentrar-se, complint les recomanacions sanitàries", diuen. La previsió, que pot variar en funció de l'evolució de la situació sanitària, és que al Vallès Oriental els punts siguin als edificis esmentats a Granollers i Mollet, i "es valorarà fer xarxa física unint poblacions properes –pendent de definir– per evitar el màxim els desplaçaments".

La mobilització virtual #xarxaindependencia serà una iniciativa solidària, ja que els diners que se n’obtinguin aniran destinats per fer front a l’emergència social i econòmica del país. L’objectiu és crear una gran xarxa virtual que mostri sobre un mapa la implementació de l’independentisme en el territori i "il·lustri la capacitat col·lectiva de les persones per realitzar grans canvis". Les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles amb un codi QR, que cal validar al portal web i indicar un nom d’usuari. Cada codi QR permetrà crear 5 vincles amb persones, 1 amb una ANC de base i 1 amb un Bloc Social. Cada codi QR significarà una donació per un dels cinc blocs socials escollit.

Edicions locals