Grifols entrega els primers lots d'immunoglobulina anti covid-19 per iniciar assaigs clínics aquest mateix estiu

La farmacèutica paretana ha recollit plasma de persones que han superat la malaltia en més de 245 centres dels Estats Units

Societat

ACN

Grifols ha anunciat que ja ha entregat els primers lots d'immunoglobulina extrets de persones que ja han superat la covid-19 per iniciar diversos assaigs clínics aquest mateix estiu. A través d'un comunicat, emès aquest dimarts, la farmacèutica paretana ha informat que aquests anticossos seran analitzats amb l'objectiu d'avaluar la seguretat i l'eficàcia de la teràpia desenvolupada per Grifols, que proporciona una immunització passiva i es podria utilitzar com a tractament preventiu contra el coronavirus.

Per dur a terme l'estudi, l'empresa ha recollit mostres de plasma durant els últims quatre mesos en els més de 245 centres de donació que posseeix als Estats Units.
 
Segons destaca el grup, "les immunoglobulines són medicaments que es venen utilitzant cada dia amb més freqüència [...] per tractar i prevenir malalties com el xarampió, la ràbia o el tètanus". En aquest sentit, destaca que "podrien constituir una opció terapèutica per respondre a futurs brots de virus emergents i altres patògens".

El desenvolupament d'aquest projecte forma part d'un acord de col·laboració amb l'Autoritat Estatunidenca d'Investigació Biomèdica Avançada (BARDA, per les seves sigles en anglès), l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA), l'Institut Nacional de Salut (NIH) i altres organismes reguladors del país nord-americà.

En paral·lel, Grifols està treballant en un assaig clínic europeu amb una immunoglobulina hiperimmune desenvolupada a partir de plasma extret de persones recuperades de covid-19 a Europa.

Edicions locals