En marxa la 8a edició de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans

Tindrà lloc aquest cap de setmana amb 'Titelles a l'antiga Roma' i 'A les ordres de Júpiter'

Cultura

En marxa la 8a edició de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans
En marxa la 8a edició de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans | Aj. Montmeló

Aquest divendres es dona el tret de sortida al programa de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans, que enguany arriba a la vuitena edició.

Aquest any, a causa de la situació excepcional produïda per la Covid-19, hi haurà algunes diferències respecte a les edicions anteriors: totes les activitats es concentraran en un únic cap de setmana; es limitaran les places per assegurar el compliment de les normes de seguretat sanitària; i l'adquisició de les entrades es realitzarà mitjançant la plataforma Entrapolis.

El programa de les Nits d'Estiu a la Romana 2020 comença aquest  divendres a les 20 h amb l'actuació del grup Genovesa, narratives teatrals, que oferirà Titelles a l'antiga Roma, una xerrada teatral on descobrir com eren els titelles a Roma i com era aleshores l'ofici de titellaire. A més, Joan Rioné reviurá en primera persona algunes de les històries plenes d'humor i sàtira que podrien haver estat explicades als carrers de la capital de l'Imperi romà.

D'altra banda, Mons Observans es convertirà dissabte (20 h) en un odeò amb el concert A les ordres de Júpiter, d'Oriol Mallart (baríton) i Viviana Salisi (pianista), que guiaran els espectadors per un viatge a través de les notes i acords que van escriure compositors de gran renom com Vivaldi, Haendel, Purcell o Mozart, entre altres, inspirant-se en relats de la mitologia clàssica.

El concert inclourà una selecció de fragments d'òpera de diversos autors, protagonitzats per personatges mitològics (Plutó, Eneas, Apol·lo) o bé èpics (guerrers, emperadors o mags).

Edicions locals