KRT manté el millor temps al tancament del test al Circuit

Dimecres i dijous han rodat els principals equips per preparar la prova oficial del 18 al 20 de setembre

Esports

Els pilots amb mascareta a la recta del Circuit aquest dijous.
Els pilots amb mascareta a la recta del Circuit aquest dijous. | World Superbike

L'activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya ha tornat amb la màxima exigència del Campionat del Món de Superbike, que dimecres va tenir la primera jornada de tests oficials, i dijous, la segona i última. El Kawasaki Racing Team (KRT), amb seu a Granollers, ha tornat a dominar el crono de la mà del pentacampió d'aquesta modalitat, Jonathan Rea. El gruix dels seus pilots de la prova reina s'han donat cita aquests dies al circuit català per completar una primera presa de mides, que s'ha desenvolupat sota un sol de justícia i unes temperatures que han arribat als 30ºC en l'ambient i els 47ºC a l'asfalt.

Jonathan Rea (KRT) ha completat aquest test amb la seva solvència habitual. Còmode amb la posada a punt de la moto que es va emportar el millor temps del recent test a Misano i a Catalunya ha repetit. El nord-irlandès ha continuat provant diferents configuracions per al frontal de la ZX-10RR i buscant els límits del nou traçat del calendari. Amb un temps final d'1.40.450 - anotat durant la sessió matinal de dijous- queda com la millor referència de WorldSBK al circuit català, com a mínim fins a la visita al setembre, quan se celebri el primer Round de la història del Campionat de SuperBikes, ara anomenat MOTUL FIM Superbike.

Rea també va establir les primeres referències en una pista inèdita per WorldSBK amb un millor crono de 1.41.910 anotat a la tanda matinal de dimecres. No obstant això, el millor registre de la primera jornada històrica l'ha fet Scott Redding (ARUBA.IT Racing - Ducati), que ha respost el vigent campió a última hora de la tarda amb un registre de 1.41.727, que millorava en 0.184 segons el temps de Rea. D'entre els pilots que més expectació crea és el pilot de Toledo, Álvaro Bautista (Team HRC), que va assolir el cinquè millor registre del primer dia de la tornada a l'activitat sobre l'asfalt vallesà. 

Tant Rea com el seu company d'equip Alex Lowes havien rodat prèviament en el traçat català durant una jornada celebrada al gener, però les condicions de la pista - amb pluja i baixes temperatures- ser llavors radicalment diferents. Un dels objectius del duo de KRT, comú a tots els presents, és descobrir el funcionament dels pneumàtics en aquesta pista i en aquestes condicions, atès que bona part del calendari 2020 es concentrarà en els mesos d'estiu. Lowes, que ha estat 4t, s'ha centrat en la millora de la frenada en corbes lentes i en la configuració del posterior de la seva muntura.

L'arribada del WorldSBK al Circuit del 18 al 20 de setembre és una notícia esperada i que celebren amb alegria KTR i els dos pilots principals, Rea i Lowes, que van tenir molt bones impressions del traçat català en provar-lo a principis d'any i que ha hagut d'esperar a aquest test per tornar-hi a causa de la irrupció de la pandèmia. Guim Roda, mànager de KRT ha declarat que "és molt especial celebrar un campionat tan a prop de la nostra seu i treballar per ajustar les nostres motos a aquesta pista. Tots els membres de l'equip estem especialment motivats per aquest test i la carrera al setembre".

Enguany és una temporada d'estrena del Mundial de Superbike al Cicuit de Barcelona-Catalunya, que tot i l'afectació per coronavirus se celebrarà la prova del Mundial en l'asfalt català d'entre el 18 i el 20 de setembre. D'aquesta manera, el Circuit acollirà per primer cop en una temporada les tres grans cites mundials amb la Fórmula 1, del 14 al 16 d'agost; la MotoGP, del 25 al 27 de setembre; i el de Superbike. 

 

Edicions locals