L'Audiència Nacional suspèn per problemes tècnics les declaracions dels CDR de Mollet i Montmeló

L'alt tribunal encara no ha fixat la nova data per la vista dels dos nous investigats en el marc de l'Operació Judes

Societat

A la sortida dels jutjats, la Sònia i el Rafel, després de no haver pogut declarar
A la sortida dels jutjats, la Sònia i el Rafel, després de no haver pogut declarar | Anna Mir

L'Audiència Nacional ha decidit suspendre les declaracions del Rafel i la Sònia, els dos CDR de Mollet i Montmeló citats a declarar aquest dilluns de forma telemàtica des dels jutjats de Mollet, en el marc de l'Operació Judes. Els problemes tècnics amb la connexió per realitzar la videoconferència han obligat a l'alt tribunal a cancel·lar la vista després d'una hora i mitja d'intents i espera.

Els citats a declarar han entrat per la porta dels jutjats uns minuts abans de les 10 del matí i han sortit a dos quarts de 12 h sense poder prestar declaració. Així ho explicava el Carlos Hurtado, l'advocat de la defensa: "Per avui ja està, perquè no creuen que puguin resoldre aquest problema tècnic des de Madrid i ja donaran un altre dia i hora perquè puguem venir", ha explicat l'advocat de la defensa, Carlos Hurtado.

De moment, l'Audiència Nacional no ha fixat la nova data per prendre declaració als investigats. Al Rafel i a la Sònia, se'ls investiga per terrorisme, tinença d'explosius i conspiració. De fet, tots dos havien de declarar juntament l'Esther, de Mollet, el passat 30 de juny, però finalment només ho va fer la molletana, qui va sortir en llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars.

També el dia 30 van declarar des dels Jutjats de Sabadell, la Clara i el David i la Queralt. Tots tres van quedar també en llibertat amb càrrecs.

Per donar suport a la Sònia i al Rafel, igual com la setmana passada, un centenar de persones convocades pel CDR Mollet s'han concentrat davant els jutjats. Entre elles, hi havia alguns dels seus companys investigats per la mateixa causa, com l'Alexis Codina, de Sant Fost, i l'Esther de Mollet.

Edicions locals