Arrenca Calidoscòpia, la programació alternativa a la festa major de Montmeló

Aquest cap de setmana té lloc la primera festa major alternativa del Baix Vallès, amb una quinzena d'activitats programades

Cultura

Arrenca Calidoscòpia, la programació alternativa a la festa major de Montmeló
Arrenca Calidoscòpia, la programació alternativa a la festa major de Montmeló | Planeta Impro

Dijous va arrencar la Calidoscòpia, la programació alternativa a la festa major de Montmeló. Arran de la pandèmia de coronavirus, l'Ajuntament de Montmeló va confirmar el passat mes d'abril que no tiraria endavant una festa major tal com és tradicional, però ben aviat es van posar a treballar en una programació que inclogués activitats de petit format i d'altres per realitzar o gaudir des de casa.

La regidora de Cultura, Ariadna Ojeda, explica que "algunes entitats del poble, el grup de treball de la festa major i altres persones del municipi hem estat treballant en un nou esdeveniment cultural" i hi afegeix: "Calidoscòpia és un espai de reconeixement cap a aquelles persones voluntàries i professionals de tots aquells col·lectius fins ara més invisibles, i cap a tots aquells montmelonins i montmelonines que s’han vist afectats d’alguna o altra manera per la situació". Ojeda clou dient: "Volem que us deixeu sorprendre per fer les coses de noves formes, una gran oportunitat que esperem que en gaudiu, perquè Calidoscòpia és la vostra festa".

Quim Masferrer, divendres

La programació va arrencar dijous amb una donació solidària de sang a la Sala Polivalent i continua aquest divendres amb quatre activitats. Les dues primeres són virtuals. A les 10 h tindrà lloc una mostra dels tallers de ganxet, patchwork i bijuteria artesanal que s’ha fet durant aquest curs al Casal de la Gent Gran. A les 17 h serà el concert de final de curs de l'Escola Municipal de Música, amb actuacions dels alumnes de sensibilització, grup de flautes, de pianos, de guitarres i d'orquestra, i el cor.

Tot seguit, a les 19 h, en Quim Masferrer estrenarà el xou itinerant Moltes gràcies! als carrers del municipi, per gaudir des del balcó de casa o des d'un smartphone. Per últim, un autocinema a Can Guitet amb la projecció de la pel·lícula Grease clourà el primer dia d'activitats de la Calidoscòpia. El film, per gaudir des del cotxe, arrencarà a les 22.30 h, les entrades es poden adquirir a la plataforma Entràpolis i l'Ajuntament convida els assistents a vestir-se com els protagonistes del musical.

'Tinder sorpresa', dissabte

La companyia Sabanni activarà els montmelonins de bon matí amb un espectacle familiar de pallasso i música en directe. Jordi Saban i Joan Vallcorba asseguren rialles a la Sala Polivalent amb tres funcions seguides (10 h, 11 h i 12 h).

Al migdia hi haurà l'activitat virtual El Joc de Montmeló, preparat per fer viure una experiència apassionant posant a prova els coneixements sobre el municipi. Les activitats en línia continuaran a les 17 h amb el concert de la Coral Montmeló de l'Agrupa, que faran un recull dels concerts realitzats en altres festes majors.

De nou, a les 19 h, hi arribarà una nova rua de carrer, en aquest cas organitzada per entitats del municipi i sota el nom de Montmeló Parade. Gegants, Diables, Gitanes i CIJ Esplaia't recorreran el municipi en una cercavila per veure des del balcó o la televisió. Els organitzadors demanen als veïns que treguin als balcons i les finestres els mocadors de colors de la festa, així com instruments per animar la gresca.
A mitjanit serà el torn per al monologuista Andreu Casanova, amb una nova sessió d'Auto Comedy –estrenat a l'estat a Parets a principis de juny– que es podrà seguir a Can Guitet des del cotxe. S'ha de comprar l'entrada prèviament per gaudir del monòleg Tinder Sorpresa.

'Impro Show', diumenge

La Calidoscòpia clourà diumenge amb quatre esdeveniments culturals més. El primer serà el xou de màgia Extra, extra de Txema Muñoz (Sala Polivalent, a les 10 h, a les 11 h i a les 12 h).

A la tarda (17 h) es podrà seguir virtualment el concert de la coral del Casal de la Gent Gran de Montmeló, amb un recull d'actuacions realitzades al municipi.

A les 19 h, en la línia dels dos dies previs, Pep Callau encapçalarà la rua Resistència Tour! recorrent els carrers del municipi a sobre d'un escenari mòbil que omplirà d'humor i festa.

Per últim, els Jardins de la Torreta acolliran a les 23 h l'espectacle Impro Show. Els espectadors podran participar de l'actuació des del telèfon mòbil.

Cal destacar que per assistir als actes que requereixen entrades cal adquirir-les a Entràpolis i que aquelles activitats virtuals es poden seguir a través de les xarxes socials de l'Ajuntament o de Vallès Visió.

Edicions locals