L'Audiència Nacional investiga 4 vallesans més per l'Operació Judes

Els investigats estan citats a declarar el 30 de juny a Mollet i Sabadell

Societat

L'Audiència Nacional investiga a 4 vallesans més per l'Operació Judes
L'Audiència Nacional investiga a 4 vallesans més per l'Operació Judes

Mollet del Vallès

Els jutjats d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional han cita a declarar quatre vallesans més en el marc de l'Operació Judes, que va tenir lloc el passat 23 de setembre i on van quedar detingudes i posteriorment posades en llibertat amb càrrecs nou persones, entre elles Germinal Tomas i Alexis Codina, veïns de Mollet i Sant Fost, vinculats al CDR de Mollet.

Les persones citades a declarar són en Rafel i l'Esther, de Mollet; la Sònia de Montmeló i la Queralt de Sentmenat. També ho faran  el David i la Clara, detinguts a Sabadell el passat 23 de setembre i posats en llibertat el mateix dia. Els sis veïns vallesans estan sent investigats pel delicte de pertinença d'organització terrorista.

"Tot això s'impulsa des d'una petició de la fiscalia, és a dir, del propi Govern de l'Estat espanyol qui fa que segueixi aquesta operació que no té cap tipus de fonament jurídic", ha anunciat aquesta tarda el portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer davant els Jutjats de Sabadell, qui ha reiterat que  es tracta d'una "operació política, totalment oportunista i amb la intenció de perseguir l'independentisme i causar la por".

Segons el portaveu de la defensa, "encara no hem tingut accés a l'escrit de fiscalia que justifica aquestes citacions i per tant, ens trobem en una nova vulneració del dret de defensa d'aquestes persones". Segons Pellicer, "sí que sabem que aquests moviments jurídics es van produir just abans del confinament, ja en el límit de la fase d'instrucció del cas que havia d'acabar a mitjans de març".

"Situen com a element probatori que els investigats haurien participat en mobilitzacions postsentència per qualificar-los de pertinença a organització terrorista", ha assenyalat Pellicer, qui ha explicat que la defensa ha pogut accedir a dos volums més del sumari del cas, el qual continua sota secret de sumari. També se'ls investiga per tenir vinculacions d'amistat amb alguna de les persones detingudes el 23-S.

Els investigats estan citats a declarar el pròxim 30 de juny, unes declaracions que es faran de forma telemàtica des dels jutjats de Mollet i Sabadell.

Aquest vespre hi ha concentracions de rebuig dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per aquestes noves citacions a Mollet i Sabadell. A Mollet es farà a les 20 h davant l'Ajuntament.

 

Edicions locals