Montmeló aprova un pla econòmic per pal·liar els efectes de la crisi

L'Ajuntament preveu un increment de 50.000 euros en plans d'ocupació

Economia

L'alcalde i regidors durant el ple telemàtic de dimarts
L'alcalde i regidors durant el ple telemàtic de dimarts

La crisi econòmica i social que està comportant la pandèmia del coronavirus ha fet que l'Ajuntament de Montmeló posés sobre la taula un pla d'actuació de promoció econòmica amb ajuts per empreses, comerços i treballadors del municipi. El document que es va portar al ple d'aquest dimarts, es va aprovar amb els vots  a favor de l'equip de govern.

"Engeguem aquest pla com un primer pas per reforçar l'activitat econòmica després d'haver reforçat les mesures en l'àmbit d'acció social", va exposar el regidor de Promoció Econòmica, Albert Montserrat qui va presentar el pla com projecte "dinàmic" i "obert a qualsevol ampliació" i va allargar la mà a tots els grups polítics a participar.

Per la seva banda, Canviem Montmeló es va abstenir, considerant la proposta "una declaració d'intencions", més que no pas un pla d'actuació concret, segons va exposar el regidor, Marcel Comas.

Mentre que Fem Montmeló va votar-hi en contra: "Se'ns fa difícil votar a favor un pla d'actuació on el nostre grup no ha pogut participar", deia el regidor de Fem Montmeló, Josep Benach.

"Creiem que és molt important que surti el pla ja, si hem de millorar coses, ho farem", defensava l'alcalde, Pere Rodríguez.

El pla es concreta en quatre línies d'actuació, la primera d'elles dedicada al foment de l'ocupació, per la qual es preveu un increment de 50.000 euros en plans d'ocupació per aquest 2020. Per aquesta tasca també s'ha incorporat una insertora laboral, qui farà el seguiment de les persones que busquen feina al municipi, i s'ha posat en marxa un nou canal a través del whatsapp per informar de les ofertes de feina.

Subvenció del 8% de l'IBI

La segona línia d'actuació que planteja el consistori montmeloní es destina a empreses i autònoms. L'Ajuntament eximirà aquest col·lectiu del rebut de l'aigua del segon trimestre i també els oferirà una subvenció del 8% de l'IBI. Aquesta última ajuda també s'adreça als propietaris de locals que hagin eximit del pagament del lloguer als seus llogaters durant el període de tancament dels seus negocis per la pandèmia. A més, el consistori ha creat una bossa de 10.000 euros de cara a ajudar els negocis en la compra de material per tal d'adaptar-se a les mesures sanitàries proposades pel Govern.

Mentre que la tercera línia d'actuació del pla va dirigida a donar suport i fomentar la innovació empresarial en l'àmbit del comerç electrònic.
L'última línia d'actuació anirà dirigida a donar suport al desenvolupament comercial. En aquest sentit, s'incrementa un 50% la partida de subvencions a la contractació i també s'està treballant en la creació d'un servei d'entrega a domicili del comerç local i en un pla d'usos de locals buits.

200.000 € per la Covid-19

Aquest pla d'actuació ha estat possible després que en l'anterior ple de l'Ajuntament es va donar llum verda per unanimitat a una modificació del pressupost municipal de 200.000 euros per tirar endavant mesures per pal·liar les conseqüències provocades per la Covid-19 al municipi. Els diners s'han destinat a tres partides: una per a subvencions, ajuts i bonificacions tant a persones físiques com a autònoms i empreses (100.000 euros); per la contractació d'aturats (50.000 euros) i per a material sanitari (50.000 euros).

Edicions locals