Fem Montmeló creu que el pacte de govern 'trenca la bona entesa que s’ha tingut fins ara'

Tampoc entenen per què s'ha concretat l'acord durant el confinament

Política

L'acord de govern a l'Ajuntament de Montmeló entre PSC i ERC no acaba de convèncer a la resta de partits polítics del municipi. Primer, Junts per Montmeló el van titllar d'"incongruent", i ara és Fem Montmeló qui considera que "aquest pacte trenca la bona entesa que s’ha tingut fins ara".

De fet, en un comunicat diuen: "Argumentar que aquest pacte aporta 'majoria absoluta' al plenari i 'estabilitat' podria ser justificable, però fins ara el debat i el consens han estat les claus per a la bona entesa. Ja fa gairebé 10 mesos de les passades eleccions municipals i cal remarcar l’esforç, per part de totes les forces amb representativitat, de treballar de forma diferent, de dialogar, escoltar i debatre els diferents temes aportats als plens, a les comissions de treball i així poder aprovar per unanimitat ordenances i pressupostos. Després d’aquest pacte costarà donar crèdit a les paraules del cap del govern dient que continuaran treballant perquè les polítiques de Montmeló siguin el màxim de consensuades i recullin el màxim de sensibilitats possibles".

Tampoc entenen que el nou primer tinent d'Alcaldia, el republicà Albert Monserrat, digués que "la millor manera per treballar-hi és des de dins" i que “si no estàs en el govern, és més difícil incidir-hi”. En aquest sentit, des de Fem diuen que a principi de mandat van fer una proposta per "confrontar els programes de les diferents formacions i consensuar els punts forts de cadascú per arribar a acords i propostes on la majoria de la ciutadania es pugui sentir còmode, fomentant la participació i la transparència per damunt dels interessos polítics".

Amb tot, els independents admeten que el pacte entre PSC i ERC és "una opció i decisió ben lícita", però no entenen que s'hagi concretat ara, "en aquesta situació tan crítica". "Ens costa esbrinar-ne les causes, les raons i els motius que han fet precipitar aquests fets", hi afegeixen.

Edicions locals