La residència el Racó alerta que els treballadors estan al 'límit' i demana ajuda urgent

Un dels residents va ingressar dijous a l'hospital després de donar positiu per Covid-19

Societat

[VÍDEO] La residència el Racó alerta que els treballadors estan al 'límit' i demana ajuda urgent
[VÍDEO] La residència el Racó alerta que els treballadors estan al 'límit' i demana ajuda urgent | EL Racó

El personal de la residència el Racó de Sant Fost ha demanat ajuda urgent. En un vídeo a través de Facebook un dels membres de l'equip assegura que estan en "estat d'emergència" i que necessiten "mans".  Alerta que no tenen personal, que "la gent està fatal" i que "els treballadors estan al límit".

"Us suplico, no deixem morir als residents. Necessitem que tots aquells que heu tingut por o ja sou asimptomàtics vingueu a ajudar-nos", explica en el vídeo. 

Segons fonts municipals, la residència té uns 15 treballadors de baixa i és una de les que presenta una situació més complicada al municipi. A més, segons fonts consultades, ja que no han atès les trucades d'aquest mitjà, el centre va informar divendres als familiars que comptava amb un cas confirmat de coronavirus, el qual s'havia derivat dijous a primera hora a l'hospital.

Els responsables del Racó també van alertar als familiars de 10 possibles contagis: "Els informes que tenim de Catsalut (Cap de Sant Fost de Campsentelles) ens adverteixen que tenim uns 10 casos de persones amb diarrea al centre, que segons ells (no ho saben perquè l'administració encara no ha posat els tests en funcionament) poden tenir vinculació amb el virus", deia en el comunicat.

 A causa d'aquesta situació, el centre informava les famílies que seguiria directrius de "confinament i aïllament dels residents que estan amb estats més complicats", i que canviaria persones d'habitacions i plantes, "per preservar la salut de les que estan més sanes i evitar la propagació del virus".

L'equip de la residència també va voler deixar palesa, en aquest comunicat, la situació amb la qual treballen: "Cap residència de Catalunya hem disposat de mitjans per prevenir el primer contagi, insisteixo, seguim a cegues", informaven. Amb tot, van donar el seu compromís: "Seguirem pedalejant tots  junts perquè estiguin de la millor manera, els atendrem amb tot el nostre esforç i esperem que aquest desastre mundial acabi per a tots". 

Suport de l'Ajuntament

Des del consistori, asseguren estar en contacte diari amb aquesta i les altres sis residències que hi ha a Sant Fost, a les quals els ha fet arribar unes 6.000 mascaretes i va obrir una borsa de treball per aconseguir personal.

"Nosaltres fem tot el que està en les nostres mans. Som l'administració més propera, però també la més allunyada per poder actuar", diu l'alcalde, Carles Miquel. I és que una de les peticions majoritàries d'aquests centres s'adrecen sobretot, a aconseguir testos per fer les proves a les persones que presenten símptomes. Un material, la distribució del qual depèn de l'Estat i que en els pròxims dies es preveu que arribi a residències i hospitals.

Per altra banda, i a causa la situació, l'oposició, Independents Units per Sant Fost exigia aquest dilluns a l'Ajuntament que procedís a la "desinfecció immediata de les residències". Des del consistori, asseguren estar disposats a fer-ho, tot i que recorden que el Govern proporciona aquest servei a les residències que ho sol·licitin en un màxim de 48 hores. De fet, la residència Benestar va poder desinfectar la setmana passada les seves instal·lacions després de fer una petició a la Generalitat. 

Edicions locals