PSC i ERC tanquen un pacte de govern a Montmeló

Albert Monserrat s'incorpora al govern com a regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme

Política

Pere Rodríguez (PSC) i Albert Monserrat (ERC)
Pere Rodríguez (PSC) i Albert Monserrat (ERC)

PSC i ERC han arribat a un acord de govern a l'Ajuntament de Montmeló, amb l'objectiu de garantir "una majoria estable al plenari per desenvolupar els projectes estratègics de legislatura", segons apunten els socialistes.

Les seccions locals del Partit dels Socialistes de Catalunya i d’Esquerra Republicana de Catalunya a Montmeló van signar el passat 26 de març l'acord de govern mitjançant el qual el regidor d’Esquerra Republicana, Albert Monserrat, s’incorpora al govern municipal per fer-se càrrec de la cartera de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme. No tindrà dedicació, sinó que cobrarà per assistències, a les quals ja ha anunciat que renuncia fins que acabi l'estat d'alarma.

Monserrat també assumeix la primera tinença d'Alcaldia, s'incorpora a la Junta de Govern Local i serà el representant del consistori a l’Associació de Municipis per la Independència.

Amb aquest acord, socialistes i republicans reediten el pacte de govern del passat mandat per desenvolupar els principals projectes estratègics d’aquest mandat, a partir dels acords i coincidències de les seves propostes programàtiques presentades a les darreres eleccions municipals. 

"Els 6 regidors del PSC, sumats al regidor d’ERC configuren una majoria suficient per donar al govern municipal la solidesa necessària per desenvolupar els principals projectes i decisions que Montmeló necessita per consolidar el seu progrés, la seva cohesió social i la convivència ciutadana, millorar el benestar de la ciutadania i impulsar la projecció del municipi, cercant sempre la complicitat i el consens amb la resta de forces polítiques presents al plenari", explica el PSC. El partit majoritari al govern també exposa que "els termes de l’acord inclouen el desenvolupament de les principals prioritats en els àmbits de territori, del dinamisme econòmic municipal, dels serveis socials i l’atenció a les persones més vulnerables, la sostenibilitat o el desenvolupament de les polítiques d’igualtat".

Un pacte per "apuntalar a la majoria"

Passades les eleccions, el PSC va parlar amb tota la resta de grups polítics amb representació, diu l'alcalde, Pere Rodríguez. L'objectiu d'aleshores ja era "apuntalar a la majoria". En aquest sentit, ERC i Canviem Montmeló eren els dos partits que "van mostrar voluntat" per entrar govern –no diu el mateix de Fem Montmeló–.

Després d'uns mesos, l'acord ha arribat amb ERC. "Ja coneixíem la manera de treballar junts, del mandat passat", diu Rodríguez, qui també assegura que, "confrontant els programes electorals dels dos partits, era senzill arribar a un acord".

Amb tot, Rodríguez apunta que la incorporació d'ERC "no canviarà de manera especial la nostra manera de treballar", de la qual reitera el "constant contacte amb la resta de grups". Per això mateix, destaca que s'han aconseguit aprovar les ordenances i els pressupostos per unanimitat. En tot cas, el PSC no descarta arribar a acords puntuals amb la resta de partits.

Per la seva banda, el nou integrant de l'equip de govern, Albert Monserrat, afirma que després de gairebé un any de mandat del PSC en minoria, "la sintonia amb l'equip de govern ha estat prou bona", i això ha fet més fàcil l'acord. També l'han empès a entrar-hi el fet que per als pròxims anys "Montmeló té projectes molt engrescadors, com les ampliacions de Can Dotras i del pavelló, l'institut de Química o la segona fase del soterrament" i que "la millor manera per treballar-hi és des de dins".

Pel que fa a les regidories de les quals es fa càrrec des de l'1 d'abril, Monserrat destaca que el seu primer repte és "aplicar el plec de mesures que vam aprovar entre tots els grups" per pal·liar les conseqüències de la Covid-19, i, un cop passi l'estat d'alarma, "fer visites a les empreses per copsar quines necessitats tenen, i dinamitzar el comerç local".

Edicions locals