Som* impulsa la campanya de suport Llibreries Obertes

L'Espolsada, La Gralla i Abacus Granollers hi estan adherides, de manera que ja s'hi poden comprar els llibres de Sant Jordi

Cultura

| A.J.

La cooperativa Som* i l'agència Mortensen han unit forces per posar en marxa la campanya Llibreries Obertes, amb l'objectiu de donar suport a les llibreries per superar aquests moments de crisi i perquè, un cop confinat el període de confinament, puguin tornar a aixecar la persiana. A Granollers i les Franqueses, s'hi han adherit La Gralla, Abacus i l'Espolsada.

Llibreries Obertes és una campanya que vol teixir una xarxa de suport a les llibreries de les poblacions i els barris urbans d’arreu del país. La campanya incentiva la compra de llibres per avançat, a través del web LlibreriesObertes.cat, de manera que s’aconsegueixen fons per contribuir a mantenir les llibreries obertes. 

Els llibres adquirits pels lectors seran lliurats de mans del seu llibreter un cop pugui tornar a obrir. Les llibreries rebran els diners de la compra íntegrament perquè puguin fer front a les despeses.

La campanya comença avui, 23 de març, un mes abans del dia de Sant Jordi que enguany no es podrà celebrar el 23 d’abril, i està pensada per estar activa mentre les llibreries es vegin obligades a restar tancades. S’acabarà un cop puguin tornar a obrir amb normalitat.

Aquest projecte s’ha posat en marxa de manera totalment altruista, sent per al llibreter el 100% del que genera la venda de llibres. En rebre cada comanda, el llibreter rebrà el 50% de l’import i quan pugui tornar a obrir, el 50% restant.

"La campanya, benvinguda sigui"

La llibretera Fe Fernández, de l'Espolsada de les Franqueses, agraeix la campanya. "Benvinguda sigui!", exclama, tot i mantenir la inquietud pel futur de les llibreries independents del país, per a les quals sovint les mesures de suport anunciades per les administracions seran poc efectives.

En aquest mateix sentit s'expressa Eva Portell, sòcia de la llibreria La Gralla, que considera que tota iniciativa de suport és bona, però "cal una resposta urgent de les administracions".

Edicions locals