Reducció d'un 90% de trànsit al peatge de Mollet respecte d'un dissabte convencional

Controls policials al peatge de la Roca, en l'exhaustiva vigilància de les carreteres d'aquest cap de setmana

Societat

Reducció d'un 90% de trànsit al peatge de Mollet respecte d'un dissabte convencional
Reducció d'un 90% de trànsit al peatge de Mollet respecte d'un dissabte convencional

La C-33 al seu pas per Mollet és una de les quatre vies catalanes per on ha disminuït més l'afluència de vehicles aquest dissabte, respecte d'un dissabte convencional. Concretament, a les 12 h la reducció era d'un 91% en direcció a Girona i d'un 85% de reducció en la via d'entrada a Barcelona.

Les altres tres carreteres que han registrat un descens tan elevat de la mobilitat han estat la C-16 al Túnel del Cadí (-97,5% cap a Barcelona i -90,5% cap a Puigcerdà), la C-32n al peatge de Vilassar (-90% cap a Girona i -84% cap a Barcelona) i la C-32s al peatge de Vallcarca (-91% cap a Tarragona i -82% cap a Barcelona).

Amb tot, el trànsit d'aquest dissabte a les 8 h a l'àrea metropolitana de Barcelona ha baixat un 71,8% respecte del d'un dissabte normal, i s'ha reduït un 54,6% del dissabte passat (14 de març) a la mateixa hora, quan la Generalitat ja havia demanat el confinament.

Pel que fa a les xifres de trànsit a l'àrea metropolitana aquest mateix dissabte a la tarda, a les 16 h s'ha reduït la mobilitat un 86,3% de sortida de Barcelona i un 83,9% d'entrada a la capital respecte d'un dissabte normal (7 de març).

Augmenten els controls policials

Des de divendres i durant tot el cap de setmana han augmentat els controls policials a les carreteres, principalment per evitar que els ciutadans es desplacin a les segones residències. De fet, els Mossos d'Esquadra preveuen fer uns 200 controls en 40 punts de Catalunya.

Un dels punts on hi ha hagut controls policials tant divendres com aquest dissabte és el peatge de l'AP-7 a l'alçada de la Roca del Vallès:

 

El cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha explicat que aquest desplegament implicarà 852 efectius, entre policia de trànsit, ARRO i Seguretat Ciutadana. Estaran distribuïts en 40 punts de control durant els tres dies. En total s'han previst cinc fases, per tant uns 200 controls. Es col·locaran en vies interurbanes i d'entrada a municipis de segones residències.

Les persones que circulin per les carreteres i no acreditin cap dels motius previstos en el decret d'estat d'alarma seran denunciades. Les sancions es posaran en virtut de la Llei de seguretat ciutadana, que preveu entre 100 i 600 euros per a les lleus, entre 600 i 30.000 per a les greus, i més de 30.000 per a les molt greus. "Voldríem demanar la màxima col·laboració ciutadana possible i apel·lar a criteris de responsabilitat i solidaritat", ha dit Molinero.

El confinament afecta tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana, recorden els Mossos d'Esquadra. Per aquest motiu, els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el decret i també les que vagin amb més d'una persona al vehicle.

Edicions locals