Correos redueix l'horari d'atenció, però manté obertes les oficines

Els sindicats UGT i CCOO han acusat l'empresa pública d'"irresponsable" per fer "forçar" els treballadors a desenvolupar la feina sense protecció

Societat

| Correos

Redacció / ACN

L'empresa pública Correos y Telégrafos afirma que treballa per garantir la prestació del Servei Postal però que només restarà "operatiu el personal estrictament imprescindible". En aquest sentit, les oficines de Correos obriran només els matins de 9.30 a 12.30 h, tot seguint els protocols dictats per les autoritats sanitàries.

La UGT i CCOO han acusat Correus "d'irresponsabilitat" per "forçar" els treballadors a desenvolupar la feina sense la protecció "adequada". Els sindicats han criticat el manteniment d'una activitat "molt alta" de forma "innecessària" i exposar a un "alt risc" els 50.000 treballadors, així com els usuaris del servei postal públic.

Segons els sindicats, des de primera hora del matí s'estan donant situacions de tensió en la majoria de centres perquè no s'està dotant als treballadors ni oficines dels equips de protecció davant el coronavirus, com guants o gels desinfectants.

Tant UGT com CCOO han demanat a l'empresa que mantingui l'activitat "necessària" per garantir els serveis bàsics i, al mateix temps, amb la màxima seguretat dels empleats. En concret, han reclamat la reducció dels serveis i personal al centre, dotar-los de mesures de prevenció i "paralitzar" tota l'activitat en cas que no es compleixin les mesures de seguretat recollides a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

Edicions locals