Una vuitantena de llars del Baix Vallès ja compten amb plaques d'autoconsum

Han fet una compra cooperativa amb Som Energia

Societat

Una vuitantena de llars del Baix Vallès ja compten amb plaques d'autoconsum
Una vuitantena de llars del Baix Vallès ja compten amb plaques d'autoconsum

Gairebé un centenar de famílies baixvallesanes ja compten amb una instal·lació de plaques solars a les seves llars per a l'autoconsum. La compra la van realitzar a través del projecte Impuls Solar Vallès, la primera experiència de compra col·lectiva d’instal·lacions d’autoproducció solar d’electricitat de la cooperativa Som Energia. Aquest projecte està promogut pels Grups Locals de Som Energia del Baix Vallès, Sant Cugat, Rubí, Terrassa i Sabadell.

 

En concret, aquesta primera experiència ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a 88 habitatges de persones sòcies de la zona, que ja poden gaudir d’autoproducció a casa seva. A la compra hi va haver un centenar d’inscripcions, de les quals, una dotzena no s’han materialitzat, bé per impediments tècnics, o bé per desistiment de la inscripció.

Potència i estalvi

La potència total d’aquestes 88 instal·lacions solars d’autoproducció domèstica és de 246,9 kWp que permeten una producció anual estimada de 296 MWh.

Pel que fa a emissions, segons Som Energia, l’autoproducció d’aquesta primera compra col·lectiva permetrà un estalvi anual estimat de 77.033 kg de CO2.

Arran de l'èxit obtingut en la primera experiència de compra, Som Energia ha obert una nova convocatòria per impulsar un nou concurs d’enginyeries per instal·lar 100 cobertes d’autoproducció fotovoltaica més al Vallès.

El projecte, Reimpuls Solar Vallès, abarcarà tot el Vallès Occidental i una part de l'Oriental, entre ells els municipis de la Llagosta, Martorelles, Mollet, Montornès, Montmeló, Parets, Sant Fost i Santa Maria.

A qui va dirigit

Segons informa la cooperativa per poder realitzar aquesta compra conjunta cal complir una sèrie de requisits. Per una banda, que l'edifici de l'habitatge o el negoci en qüestió tingui una teulada pròpia a la zona del Vallès, ben orientada (sud o sud/oest) i assolellada, i al mateix temps, que tingui un ús elèctric anual mitjà-alt (més de 2.500 kWh/any).

El servei inclou una primera visita per part de l’empresa instal·ladora per orientar al particular sobre quina és la millor opció. Un cop feta la compra es fa un servei integral de muntatge, posada en funcionament i legalització de la instal·lació fotovoltaica.

 

Edicions locals