Montmeló comença les obres de la plaça de la Cucurny

A través d'un procés de participació ciutadana, es va decidir reurbanitzar l'espai

Societat

Montmeló comença les obres de la plaça de la Cucurny
Montmeló comença les obres de la plaça de la Cucurny

Les obres de remodelació de la plaça de la Constitució, a la Cucurny, ja estan en marxa. La reforma és fruit del procés participatiu que es va dur a terme al municipi per repensar la reurbanització de l'espai.

En el procés de participació del municipi va sortir la necessitat d'urbanitzar la plaça que havia quedat sense completar des de l'enderroc de l'antiga nau industrial de la Cucurny i donar-li un ús més adequat pel seu ús com a espai públic.

Un cop aprovat el projecte i finalitzat el termini d'exposició pública, s'han iniciat les obres de replanteig i retirada d'elements existents. Les obres es realitzaran de forma mixta, una part executada per la brigada municipal i la resta està en fase d'adjudicació per lots tal com demana la llei de contractació a l'administració pública. La direcció i la coordinació de les obres les realitzen els tècnics municipals.

La plaça de la Constitució va ser un espai ocupat durant anys per construccions i instal·lacions de la indústria Cucurny, que formava part del teixit industrial del municipi. El tancament de l'empresa va suposar la urbanització del sector i la cessió d'aquest espai com a plaça pública. En la plaça actual existeixen dues zones diferents: la zona Oest, on hi ha dues xemeneies de l'antiga fàbrica, una plaça de paviment de formigó amb peces ceràmiques i dos parterres amb arbres; i la zona Est, amb un grau mínim d'urbanització, ja que disposa únicament d'un paviment de sauló, arbres i una pista de skate.

 

Edicions locals