El PSC demana més inversió en salut, habitatge i gent gran al pressupost de la Generalitat

També ha presentat una proposta de resolució al Parlament per demanar que es mantingui la connexió ferroviària actual entre la comarca i l'aeroport

Política

Alcaldes i regidors del PSC de la comarca, dilluns I Foto: PSC
Alcaldes i regidors del PSC de la comarca, dilluns I Foto: PSC

Representants dels governs municipals socialistes de la comarca –Granollers, Mollet, Canovelles, Montmeló i la Llagosta– van explicar dilluns que el PSC no donarà suport als pressupostos del govern català, ara en tràmit parlamentari, perquè “no solucionen les emergències socials del país, no reverteixen les retallades i no suposen un avenç en les inversions públiques necessàries”, deia el diputat al Parlament Jordi Terrades.

El pressupost de la Generalitat per al 2020 preveu una inversió de 54,5 milions d’euros a la comarca, un 49% més que el 2017, amb partides importants per al nou CAP del carrer Girona, el parc de Bombers o l'autovia C-17. Tot i això, deia Terrades, “aquestes xifres consoliden la despesa ja efectuada durant el 2019, de manera que en realitat no hi ha més recursos per a serveis públics tal com ens han venut”.

Els alcaldes i regidors del PSC van posar de manifest les tres matèries que, segons afirmen, obliden els pressupostos de la Generalitat: habitatge, residències de gent i gran i més inversions en el sistema de salut. En matèria d’habitatge, el PSC demana més recursos per destinar a la rehabilitació d’edificis i una normativa que limiti el preu dels lloguers.

“Treballarem perquè la Generalitat i l’Estat destinin més recursos a l’habitatge i perquè els ajuntaments puguem tenir competències en matèria d’habitatge”, deia l’alcalde Josep Mayoral. En aquest sentit, el PSC presentarà una esmena al pressupost per incorporar partides que permetin construir habitatge social a la ciutat.

D'altra banda, el PSC també ha presentat una proposta de resolució al Parlament per demanar que es mantingui la connexió actual de l'R2 Nord de Rodalies amb l'aeroport i rebutja la proposta del Govern de crear un servei específic a l’aeroport des de les estacions de Barcelona operat per Ferrocarrils de la Generalitat.

Edicions locals