El Pla INUNCAT en prealerta per les intenses pluges previstes per dissabte

Ja s'han suspès algunes activitats que estaven programades per demà

Societat

El Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) està en fase de Prealerta per les fortes pluges que s'esperen per dissabte, d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu per dissabte un episodi d'intensitat i acumulació de pluges que pot afectar a tota Catalunya, especialment a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, entre les quals hi hauria el Baix Vallès. 

L'episodi començarà de matinada al terç sud del país i s'anirà desplaçant al llarg del dia cap al nord-est, on finalitzarà a les darreres hores de la tarda. Es preveu que es pugui superar el llindar de 20 mm en 30 minuts i els 100 mm en 24 hores al quadrant nord-est del país.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i fenòmens de temps sever. Es preveu que la distribució geogràfica del fenomen sigui de caràcter local.

Les previsions de pluges ja han fet suspendre algunes activitats que s'havien d'organitzar aquest dissabte, com les activitats de la festa de la verema de Sant Fost, la 24a Milla Urbana de Montornès o el primer Festival de Rock Solidari de la Colla dels Torrats en favor de l'Associació de Fibromiàlgia de Mollet i comarca.

Edicions locals