A la recerca de recursos per al 'bicing' entre Montornès i Montmeló

El projecte de lloguer de bicicletes s'iniciaria amb un nombre de vehicles limitat, entre 15 i 20, i durant el primer any estaria en fase de proves

Societat

A la recerca de recursos per al 'bicing' entre Montornès i Montmeló
A la recerca de recursos per al 'bicing' entre Montornès i Montmeló | FOTO: EMobike

El servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques que ha de connectar Montornès amb l'estació de Montmeló encara haurà d'esperar. Els ajuntaments estan en fase de recerca de recursos per poder posar en marxa el projecte tècnic, que l'empresa EMobike ja té enllestit.

"Volem cercar ajudes a nivell de subvenció de l'AMTU o la Diputació. És un servei que té un cost amb la instal·lació de les estacions amb ancoratges, subministrament elèctric, senyal GPS, el personal... Només la gestió suposa un 70% de la despesa", assegura l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez.

El servei es començaria a desenvolupar en fase de proves. "El primer any serà un any de prova perquè l'empresa necessita dimensionar la demanda, el recorregut...",  diu Rodríguez. Així doncs, la quantitat de vehicles serà limitada –entre 15 i 20 bicicletes– i es planteja que "el primer any sigui gratuït, però no obert per a tothom. Estem mirant quin sistema, si per invitació o d'alguna altra manera", apunta l'alcalde montmeloní.

El servei es desenvoluparà amb un itinerari de bicicletes segur i segregat del trànsit de vehicles, amb tres estacions: l'estació de rodalies de Renfe i els aparcaments de l'Ajuntament i de la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes. Les estacions de bicicletes seran alhora punt de recàrrega.

Edicions locals