La ciutadania de Montmeló podria decidir mitjançant una consulta si penjar el llaç groc a l'Ajuntament

El batlle, Pere Rodríguez, va apuntar en el darrer ple ordinari que és partidari d'una consulta popular per resoldre la situació

Política

Durant el ple del passat mes de març
Durant el ple del passat mes de març

Penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament, o no, és una decisió que segons l'alcalde, Pere Rodríguez, hauria de prendre la ciutadania i no la institució.

La qüestió va sorgir en la darrera sessió ordinària del ple, celebrada a finals del mes de juliol, a pregunta del regidor Albert Monserrat (ERC). "L'Ajuntament tornarà a penjar el llaç groc al balcó?", va preguntar el republicà.

"El passat ens ha de servir per aprendre i la col·locació del llaç groc al balcó de l'Ajuntament en el seu moment (el 2018) va generar actituds a favor i contràries", va apuntar l'alcalde, qui va afegir: "S'hauria de pronunciar el poble de Montmeló i que sigui el poble de Montmeló qui decideixi si en el balcó del seu Ajuntament vol que hi hagi un llaç groc. Qualsevol decisió alternativa generarà adhesions i rebutjos i crec que no és positiu per a ningú".

Per tant, Monserrat va demanar-li: "Farem un referèndum?". I el batlle va cloure: "No em sembla descabellat. Sóc partidari a què es porti a una consulta popular, si s'escau".

D'aquesta manera, penjar el llaç groc al balcó de l'Ajuntament podria ser una qüestió que decidís la ciutadania mitjançant una consulta popular. Tot plegat es tracta d'un tema que el passat març va aplegar discrepàncies entre els regidors i fins i tot entre els assistents a la sessió ordinària d'aleshores. Monserrat lamentava al març que el llaç s'hagués retirat "de manera unilateral i sense cap mena de petició" i l'alcalde assegurava que s'havia pres aquesta decisió per "complir la llei electoral".

Edicions locals