Torna la festa major de Montmeló, amb quatre dies plens de gresca

Diables i gegants, concerts i actuacions teatrals, arrossades i sardinades, tot plegat i molt més formen la programació

Durant la holi de la festa major del 2018
Durant la holi de la festa major del 2018

Montmeló es vesteix de festa major, i això vol dir vestir-se de gresca i participar de la cultura popular local. Amb activitats per a totes les edats de dijous fins diumenge, de divendres destaca la festa infantil de l'escuma (13 h) entre els carrers Timbaler del Bruc i Vic; l'actuació Sol i fa plou de contes, màgia i humor per als més petits a La Grua (18 h); i el correfoc infantil de la Colla de Diables de Montmeló, de les Corts Catalanes a la plaça de la Vila (21.45 h).

Per la seva banda, dissabte al matí hi haurà teatre, amb la segona edició del Fem Comèdia del Casal de la Gent Gran de Montmeló (Sala de la Concòrdia, 11 h); la Holi Dolly a la plaça de la Constitució (12 h) i l'arrossada popular al mateix espai (14 h). I a partir de la tarda, el Col·lectiu de Montmeló per les pensions projectarà la pel·lícula Arrugues a la Concòrdia (18 h); L'Agrupa organitzarà la sardinada popular al carrer de Barcelona (20.30 h); la Colla de Diables de Montmeló farà el correfoc jove des de les Corts Catalanes fins al carrer Timbaler del Bruc (21.45 h). I en acabar, els diables portaran a terme El Rapte, un espectacle de foc i aigua a la plaça de la Vila (22.30 h). També dissabte es farà la nit golfa familiar Flou Papagallo, un xou de circ a càrrec de la Cia. Mumusic Circus a la plaça Estació Jove (22.30 h).

Per últim, diumenge s'activarà el poble ben aviat amb el torneig de petanca a les 9 h i la 39a Trobada de Gegants a les 9.30 h, i la seva posterior passejada (del carrer de Santa Maria als Jardins de La Torreta) i ball. També al matí hi haurà karate, jocs de simulació històrica i chess-pong, i la 30a Degustació Popular d'Aperitius tornarà a La Torreta a les 13 h.

Per últim, les piscines acolliran un nou Xip-xap Circuit (18.30 h); la Cia. Amer i Àfrica representarà l'espectacle circense Envà a l'Estació Jove (19 h); el castell de focs il·luminarà tot el cel montmeloní a partir de les 22.30 h, i a les 22.45 h el CIJ Espalaia't presentarà una altra novetat d'enguany, la Zombie Apocalipsis a la plaça de la Vila.

La nota musical

La festa major és també sinònim de música i balls. I enguany tampoc serà una excepció a Montmeló, des dels concerts més tradicionals fins als més festius. Divendres, de fet, hi haurà una gran varietat.

La Coral del Casal de la Gent Gran protagonitzarà una cantada d'havaneres a la Sala de la Concòrdia (18.30 h), i una hora més tard, al mateix emplaçament, serà el moment per al concert de la Coral de Montmeló, de L'Agrupa.

El vespre arribarà amb el concert de gòspel de l'Escola Municipal de Música de Montmeló a l'església de Santa Maria (21 h). I després de sopar, a partir de les 23.30 h, hi haurà dos focus: un de musical a l'envelat de La Quintana, amb l'orquestra Banda del Drac; i un altre de teatral amb l'humor gestual per a tots els públics de JAM, que presentarà el seu espectacle Hart! a la plaça de l'Estació Jove. I el grup local Catfolkin (0 h) i "la festa més divertida i refrescant de l'estiu", que porta de nom El Wateke clouran la nit.

Pel que fa a dissabte, La Llosa acollirà una classe oberta de swing, a càrrec de l'Associació Lindy Frogs de Granollers i Swing Garraf. Després de la ballada, la música tornarà a la 1 h als Jardins de la Torreta amb The Covers Band i a les 3 h amb dj Angel Nohales.

Per últim, diumenge serà l'únic dia amb una actuació musical matinal: Guillem León presentarà els temes del seu proper àlbum als Jardins de La Torreta (13.15 h). I l'Orquestra Selvatana clourà aquests quatre dies de festa major amb una doble sessió a La Quintana, a les 20 h i a les 23 h.

El sisè mocador de la festa major

El sisè mocador de la festa major de Montmeló està disponible a l'Ajuntament, la biblioteca La Grua, El Rebost de la Rosa, Forn i Pastisseria Farriol, Hostal Serra, Papereria i llibreria L'Aglà, Electrodomèstics Cid i La Torreta Centre Cultural. En aquesta ocasió el mocador serà de color taronja i, com cada any, lluirà l'eslògan Estem de Festa. El preu del mocador del 2019 és de 2 euros, però també es poden adquirir els dels anys anteriors per 1 euro al Centre Cultural La Torreta. L'Ajuntament convida el veïnat a penjar els mocadors de la festa als balcons per donar color al poble.

Edicions locals