L'alcalde, Pere Rodríguez, governarà inicialment en minoria

Jordi Manils, cap de l'oposició, proposa un govern que aglutini el màxim nombre de forces d'esquerra

Política

L'alcalde, Pere Rodríguez, governarà inicialment en minoria
L'alcalde, Pere Rodríguez, governarà inicialment en minoria | Ajuntament de Montmeló

La Sala de la Concòrdia, plena a vessar, va acollir dissabte al migdia el ple de constitució de l'Ajuntament de Montmeló per al mandat 2019-2023, en el qual va sortir escollit Pere Rodríguez com a alcalde. Tanmateix, governarà en minoria, només amb els vots dels sis regidors socialistes. La resta de càrrecs electes van votar respectivament els caps de llista de les seves formacions polítiques.

Rodríguez explica que es van reunir amb tots els partits amb representació al consistori i van acordar "que tothom es votaria a ell mateix", i assegura que passat l'estiu es reunirà novament amb tots els partits del consistori. "Em proposo parlar amb tothom per buscar acords", diu, amb dos objectius principals: la redacció del Pla d'Actuació Municipal (PAM) "abans d'acabar l'any" i dels pressupostos del 2020. Tot i estar en minoria, es mostra confiat que "amb diàleg i explicant-ho tot bé" no serà complex arribar a acords amb Canviem Montmeló, Fem Montmeló i ERC.

Per la seva banda, Jordi Manils, cap de llista de Canviem Montmeló (i cap de l'oposició), aposta per "un govern de concòrdia amb el màxim de grups polítics d'esquerres". Com que "a Montmeló hi ha quatre forces polítiques i les quatres són d'esquerres", Manils veuria amb bons ulls un equip de govern que inclogués tots els partits del consistori. Tot i que seria una situació poc habitual, el cap de llista de Canviem assegura que "seria un govern amb molta gent disposada a col·laborar i a aportar les seves visions diferents". A més, creu "fermament" que amb el màxim de visions "és més fàcil trobar les solucions encertades".

Durant el ple, els 13 càrrecs electes van prometre o jurar el càrrec davant la mesa d'edat, formada pel regidor més gran d’edat, Lluís Esteban, i la regidora més jove, Alba Serrano. Es tracta de Pere Rodríguez, Ariadna Ojeda, Lluís Esteban, Mar Hernández, Alfonso Jiménez i Marta Ibañez; Jordi Manils, Marcel Comas, M. Cruz Ramal i Alba Serrano (Canviem Montmeló); Pep Benach i Silvia Guerrero (Fem Montmeló), i Albert Monserrat (ERC).

Edicions locals