L'alternativa a Pere Rodríguez a l'Alcaldia es preveu difícil

El cap de llista de Canviem Montmeló admet la victòria socialista i considera que ha de ser el PSC qui prengui la iniciativa per formar el govern municipal

Política

Tot i la victòria en les eleccions dels socialistes, amb 6 regidors, i la davallada de Canviem Montmeló, passant de 6 a 4 regidors, Pere Rodríguez (PSC) no té encara assegurada l'Alcaldia. Tanmateix, es preveu complicat formar una alternativa.

No perquè Canviem Montmeló, Fem Montmeló i ERC no estiguin disposats a reunir-se i parlar de les diferents opcions que es poden plantejar fins que el dia 15 es constitueixi el plenari i es faci la presa de possessió de l'alcalde, sinó perquè ja d'entrada la principal força de l'oposició (Canviem) admet la victòria socialista i considera que ha de ser el PSC qui prengui la iniciativa per formar el govern municipal. "Respectem que la força guanyadora sigui qui iniciï les converses per formar govern", apunta Jordi Manils.

El cap de llista afegeix que escoltaran totes les formacions polítiques i no descarta cap possibilitat. Però també és reticent a valorar hipòtesis que encara són "ciència ficció", qüestionat per un possible tripartit o per entrar al govern amb els socialistes. Manils també explica que els resultats no són els que esperaven, ja que aspiraven a guanyar, però es mostra satisfet perquè "molta gent creu en el projecte", fet que demostren els 1.406 vots.

El guanyador de diumenge, Pere Rodríguez, es mostrava "molt content i molt satisfet pels resultats", sobretot destacant el fet d'haver mantingut els 6 regidors i d'haver augmentat lleugerament els vots del 2015 (de 1.845 a 1.867). Tanmateix, no és un augment del tot real, ja que, amb l'augment de la participació, aquestes xifres indiquen que han rebut un 2,72% menys de suport que el 2015 (de tenir el 41,64% dels vots han passat al 38,92%). Sigui com sigui, Rodríguez assegura que es conformava "amb ser la força més votada".

Ara serà el torn de parlar amb els diferents partits per formar govern. En aquest sentit, el socialista afirma que pactaran "per afinitats de programa". Sense descartar explícitament ningú, però, sí que apunta: "En el tema del soterrament xoquem de front amb les propostes de Canviem Montmeló, ja que ells proposen revisar tot el que ja s'ha fet, tornar a com estàvem el 2015".
D'altra banda, es mostra confiat a revalidar l'Alcaldia que ostenta des de fa 10 mesos –heretada d'Antoni Guil– i no veu factible un pacte a tres per desbancar el PSC: "Crec que anar tots contra la força més votada no és el tarannà habitual a Montmeló".

Qui tindrien aquesta clau serien Fem Montmeló i ERC. El cap de llista del partit independent, Pep Benach, apunta que posaran "totes les opcions sobre la taula per aprovar-les per assemblea". D'altra banda, Benach, també es mostra "molt content per haver aconseguit l'objectiu". De fet, un resultat millor del que cercaven: "Volíem tenir representació al Consistori".

Per últim, Albert Monserrat (ERC), en la mateixa línia que Benach, es mostra "obert a parlar amb tothom" i també assegura que serà l'assemblea qui prengui qualsevol decisió. "Sembla que som un dels àrbitres", apunta, però a diferència de fa quatre anys "no som els únics que tindrem la clau del govern". A més Monserrat clou destacant que, per segon mandat consecutiu, Montmeló tindrà un plenari "totalment d'esquerres".

Edicions locals