Torna la FITKAM amb vint espectacles de teatre infantil

El director artístic reivindica la importància que, a més dels veïns, hi assisteixin els programadors

Cultura

Agustí Coll, Pere Rodríguez, Montse Ferrer i Carme Palacios en la presentació
Agustí Coll, Pere Rodríguez, Montse Ferrer i Carme Palacios en la presentació | S.C.

La setena edició de la FITKAM ja escalfa motors. El festival infantil i juvenil de teatre Kacu Mensi tornarà a Montmeló els pròxims 1 i 2 de juny, i dimarts es va presentar i anunciar la programació d'enguany. El director artístic, Agustí Coll, va explicar que han fet una selecció "molt acurada" amb dos objectius: "que el públic gaudeixi del teatre familiar"; i oferir "la possibilitat de tenir un aparador de teatre familiar".

En aquest sentit, Coll va fer una crida perquè s'hi apropi la gent de Montmeló i dels entorns per gaudir dels espectacles, però també perquè ho facin els professionals de l'àmbit dels ajuntaments. "Per a aquell programador que busqui espectacles, aquí ho trobarà. Les 20 propostes són perfectament programables i nosaltres som responsables que la qualitat no hi falti", va afegir. Tampoc faltarà un ventall ben variat de disciplines, entre les quals hi ha titelles, dansa, teatre visual, pallassos i fins i tot un petit circ. Per últim, Coll va assegurar que "si no hi ha programadors a la FITKAM, no té sentit".

En l'acte també hi van participar dos membres del consistori i una darrera representant de Kacu Mensi. L'alcalde, Pere Rodríguez, va apuntar que els espectacles són "de gran qualitat" i que "la responsabilitat i el mèrit d'això és de Kacu Mensi". I la regidora de Cultura, Carme Palacios, va explicar les ubicacions de les actuacions i que enguany s'inclou una novetat: "Recuperem el Casal de la Gent Gran per a les activitats de 0 a 3 anys". La resta d'espais seran la Sala de la Concòrdia, la plaça de la Vila, els jardins de la Torreta, el teatre de l'Agrupa i la Sala Polivalent.

Finalment, l'organitzadora Montse Ferrer va asseverar que "és un honor tornar a ser a Montmeló" i que encaren el festival "amb energies perquè torni a ser una meravella".

Els espectacles més destacats

Pel que fa a les actuacions, destaca El Monstre de colors (titelles), de la companyia Tutatis. "És la cirereta", va dir el director artístic, Agustí Coll. "Com a cloenda farem un espectacle que està triomfant a tot arreu, tret d'un llibre que s'ha fet molt famós", va afegir. I en àmbit local també destaca l'actuació d'El Replà Produccions (Dia de Festa Major), dirigida pel montmeloní Joan Sors.

A més, Coll va recordar que hi ha companyies que "ara són conegudes, valorades i contractades a tot arreu, i que van començar en aquest petit aparador del Vallès que, malgrat les modèsties, serveix perfectament perquè les companyies puguin desenvolupar el seu treball". És el cas del Pot Petit, qui va participar en les primeres edicions de la FITKAM.

Com adquirir les entrades?

Les entrades es podran comprar anticipadament per internet a través del portal Entràpolis des del dia 20 fins divendres 31 de maig. També es podran adquirir, de forma presencial, entrades i abonaments al centre cultural La Torreta cada tarda de 16 h a 20 h, del dimarts 28 al divendres 31.

I durant el cap de setmana, dissabte i diumenge, les entrades es podran adquirir al Punt d’Informació, ubicat a l’Ajuntament de Montmeló (plaça de la Vila, 1).

El preu de l'entrada és de 3 € per als adults i 2,5 € per als menors d’edat. Enguany, i com a novetat, hi ha l’opció de comprar un abonament de 6 entrades, que poden ser per espectacles diferents, per un cost de 12 €.

Els infants de 0 a 3 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles, sempre que no ocupin seient, i els espectacles itinerants i els programats en els espais exteriors tindran accés lliure, sense entrada.

Dinars populars

Pel que fa als dinars populars, enguany tindran lloc als Jardins de la Torreta, tant el dissabte com el diumenge. El preu del tiquet de dissabte és de 8 € per persona i inclou amanida d’arròs  de primer, de segon sípia amb mandonguilles, postre, aigua i vi. El cost de l’àpat de diumenge és de 8 € per persona i inclou amanida de primer, de segon fideuà, postre, aigua i vi.

La venda dels tiquets serà al Punt d’Informació del FITKAM el dissabte i el diumenge, i també al centre cultural La Torreta cada tarda de 16 a 20h, del dimarts 28 de maig  i 31 de maig.

Edicions locals