Joventut, gent gran i comerç, tres eixos principals de Junts per Montmeló

Dídac Santisteban encapçala la renovada formació política

Política

Joventut, gent gran i comerç, tres eixos principals de Junts per Montmeló
Joventut, gent gran i comerç, tres eixos principals de Junts per Montmeló

Junts per Montmeló va presentar divendres la seva llista a la Sala de la Concòrdia, integrada per 13 persones i encapçalada per Dídac Santisteban. L'alcaldable va explicar alguns dels eixos principals del seu programa, que serien joventut, gent gran i comerç, però on també es podria afegir el medi ambient.

Aquesta candidatura amb diversos integrants ben joves –entre els quals Santisteban, de 20 anys–, evidentment vol aportar novetats i millores que beneficiï al jovent del municipi. "Creiem que a Montmeló costa molt ser jove, sobretot pel que fa a l'habitatge, però fins i tot pel que fa a la pròpia vida. A quins llocs puc fer oci? Realment la festa major és la meva festa?", va dir l'alcaldable, qui va afegir que "també volem ser la candidatura que millori els serveis per la gent gran".

D'altra banda, Santisteban va assegurar que "per tradició política, estem molt centrats en el comerç, industries, i volem fer fires temàtiques pel que fa al comerç per tal d'impulsar-lo". Quant a les indústries, apunta cap a la negociació de la sortida a l'AP7 com una tasca clau "per donar-li un valor afegit als nostres polígons industrials". I va afegir: "En aquest poble s'ha demostrat que quan alguna cosa es lluita, s'aconsegueix, com el soterrament".

"Mantenir els pocs espais naturals que encara li queden a Montmeló", "combatre l'incivisme" i "posar la cultura al centre del municipi", són altres objectius de Junts per Montmeló.

Una llista plena d'independents

Pel que fa a la llista, Santisteban va dir que "recull l'esperit de Junts per Catalunya, no només d'integrar persones de dins de la política, sinó també de fora, com creiem que exigeix la política del segle XXI". És per això que dels 13 candidats hi ha alguns exregidors, però només hi ha quatre membres afiliats, i la resta són independents, inclòs el candidat.

A la candidatura també hi ha "persones diverses pel que fa al pla ideològic, social i cultural, com també és plural Montmeló en aquest sentit, i també hem intentat que hi hagi persones de tots els barris del municipi, per tal que tothom pugui trobar el seu referent", va asseverar l'alcaldable.

Per últim, Santisteban va afirmar que "si penso que la nostra candidatura és la millor és perquè reflecteix aquesta realitat municipal de pluralitat ideològica social i cultural; i si penso que les nostres propostes són les millors és perquè les hem recollides directament de la ciutadania. Hem sortit al carrer i hem recollit propostes directes dels veïns, sense preguntar a la gent a quin partit vota, ni què pensa, simplement dient-los: 'bon dia, té alguna proposta de millora per Montmeló?'".

Turull, des de Soto del Real

En l'acte, que va cloure amb el raper montmeloní Jairo cantant una cançó anomenada Llibertat, també es va poder llegir la carta que Jordi Turull, des de la presó de Soto del Real, va escriure el passat 3 de maig a Dídac Santisteban per la seva candidatura a les eleccions municipals de Montmeló.

"Benvolgut Dídac. Content de rebre, indirectament, el teu WhatsApp! Quina energia! Moltes gràcies. Dóna-li també records al teu avi, en Joan", comença l'escrit.

Turull també va escriure: "La presó et fa posar encara més en valor moments, persones, vivències i compromisos. Precisament per això, em reconforta especialment veure persones joves amb il·lusió  que, des dels ajuntaments d’arreu del país, voleu treballar per a culminar allò que vam començar l’1 d’octubre del 2017".

I va posar en valor la candidatura de Santisteban: "Dídac el teu exemple de compromís et fa el candidat idoni. Veure que un home jove, de 20 anys, que en aquests moments difícils pel país es posa al front d’una candidatura municipal, t’honora. Sigui quin sigui el resultat el país ja ha guanyat i el poble també ho farà, perquè disposar de gent com tu, enèrgica, valenta, només pot ser a fi de bé".

Edicions locals