Mollet es presenta oficialment com a subseu dels World Roller Games

El dijous, en principi, es donarà a conèixer la mascota de la competició

Esports

Dimarts es va fer la presentació oficial de Mollet del Vallès com a subseu dels World Roller Games
Dimarts es va fer la presentació oficial de Mollet del Vallès com a subseu dels World Roller Games | Ajuntament de Mollet

Dimarts es va fer la presentació oficial de Mollet del Vallès com a subseu dels World Roller Games Barcelona 2019.

El municipi serà l'única de les quatre subseus –les altres tres són Terrassa, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú– que acollirà totes les fases d'una modalitat, en aquest cas, la de Roller Derby.

Aquest esport, majoritàriament femení, consisteix en un circuit ovalat on corren dos equips amb cinc patinadores cadascun. Cada equip puntua cada cop que una d'elles, la jammer, avança jugadores contràries. Les demés no puntuen: ajuden a obstaculitzar les corredores de l'altre equip.

8 països participaran a la ciutat molletana

El municipi acollirà aquesta disciplina del 9 al 13 de juliol, al Pavelló Municipal d'Esports Riera Seca. La modalitat es dividirà en dues competicions: el mundial femení sènior i el mundial masculí sènior. Hi participaran un total de 16 equips de vuit països: Espanya, Japó, Estats Units, Austràlia, Costa Rica, Anglaterra, la Xina i Colòmbia. Estats Units és la selecció favorita, tot i que s'espera que l'espanyola també faci un bon paper.

Mollet, amb la promoció del patinatge

El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, va explicar que, des de la Federació primer van pensar: "A Catalunya el patinatge està tant ben arrelat que hem de portar la competició fora de Barcelona". Llavors, a partir d'aquí, van estudiar "en quines ciutats el patinatge era important, i en la qual els clubs fossin actius". "A partir d'aquí, vam creure que Mollet no podia està al marge", va afegir Basiana.

Per últim, l’alcalde de Mollet i regidor d’esports, Josep Monràs, va subratllar que els Roller Games serviran, en part, per a promoure la ciutat molletana en l’àmbit dels esports. “Sempre estarem oberts a qualsevol esdeveniment esportiu que puguem acollir a la ciutat”, destacava Monràs. “Tenim unes entitats que han demostrat, no només tenir molts èxits importants, sinó la capacitat de promoció del seu propi esport”, afegia.

D’altra banda, va subratllar que, el fet que vinguin a competir seleccions internacionals és un orgull pel municipi. I que els recursos públics, en aquests casos, “no són despesa, sinó una inversió en promoció esportiva i en promoció econòmica”, ja que els esportistes que vindran i els seus acompanyants, “generaran una riquesa a la ciutat amb les seves despeses”.

En total, uns 4.500 atletes participaran als WRG 2019

Els World Roller Games són el major esdeveniment mundial que agrupa els campionats del món de les 11 disciplines de Roller Sports, tals com Scooter, Patinatge artístic, Skateboard o Roller Derby.

La primera edició va tenir lloc a Nanjing, a la Xina, el setembre del 2017. La d'enguany serà la segona, on hi participaran uns 4.500 atletes i entrenadors d'uns 160 països, i l'estimació de visitants és de 120.000.

Edicions locals