Troben una nova sepultura medieval davant de l'església de Santa Maria

Es tracta d'una tomba antropomorfa que podria datar del segle X

Societat

Troben una nova sepultura medieval a l'església de Santa Maria
Troben una nova sepultura medieval a l'església de Santa Maria | Ajuntament de Montmeló

Durant les obres de la segona fase de la carretera BV5003 de Montmeló s’ha fet una nova troballa arqueològica. Es tracta d'una tomba antropomorfa pròpia dels segles IX, X i XI i que podria datar concretament del segle X.

Aquest nou element arqueològic estava a la superfície d'un terreny rocós al bell mig de la plaça situada a l'entrada de l'església de Santa Maria. El seu estat de conservació és el millor de les trobades fins ara.

Les restes arqueològiques trobades a l'entorn de l'església de Santa Maria de Montmeló el passat febrer es van ampliant, i aquesta nova tomba se suma a dues sepultures més –una de tipus antropomorf d'entre els segles X i XI i una altra excavada al subsòl i datada del XVII– i a onze sitges datades d'entre els segles XII i XV.

El material recuperat es traslladarà posteriorment al laboratori per a fer-ne un estudi més aprofundit. Un cop finalitzats aquests estudis, l’Ajuntament, a través del Museu de Montmeló, organitzarà una conferència per presentar-ne els resultats. També es preveu senyalitzar l’emplaçament de les restes i instal·lar plafons explicatius en el nou espai remodelat de la plaça de Santa Maria.

Edicions locals