Montmeló regula la zona taronja i l'amplia al carrer del Sant Crist

L'Ajuntament pren mesures perquè només puguin fer servir aquests aparcaments veïns del municipi

Societat

La nova zona taronja del carrer del Sant Crist
La nova zona taronja del carrer del Sant Crist | Ajuntament de Montmeló

Sergio Carrillo

El ple de Montmeló va aprovar dimarts per unanimitat el reglament regulador del servei d'estacionament amb limitació horària de vehicles a l'espai públic. És a dir, les zones blava i taronja. El municipi ja disposava d'aquests tipus d'estacionaments, "però no disposàvem d'un reglament", va explicar l'alcalde, Pere Rodríguez.

El primer tinent d'alcalde, Lluís Esteban, va indicar que la principal novetat del reglament és que "el distintiu per a la zona taronja portarà la matrícula del vehicle", ja que trobaven molts casos de vehicles de fora de Montmeló amb la targeta taronja.

Per tant, la mesura arriba per evitar aquest ús fraudulent. Però Esteban també va explicar que "ens trobem ciutadans amb cotxes de rènting i d'empresa, que no tenien dret a l'adhesiu", uns veïns que, si paguen els tributs al municipi, també disposaran de l'adhesiu.

L'Ajuntament ha ampliat aquest mes de març la zona taronja –la zona reservada per a estacionament a residents– al carrer del Sant Crist. Es tracta d'una via en la qual ha augmentat el volum d'estacionaments per l'afluència de vehicles a l'estació de Renfe.

L'aparcament de la zona taronja és d’aparcament limitat de dilluns a divendres per a residents autoritzats de 8 h a 20 h. L'autorització es fa mitjançant un adhesiu que es recull a les oficines de la Policia Local i és per a tots els vehicles que liquidin l'impost de circulació al municipi.

Les persones que no disposin del distintiu taronja, podran estacionar en zona taronja durant un termini màxim de 90 minuts, però hauran de col·locar un disc horari en el quadre de comandament i en una zona fàcilment visible des de l'exterior.

Edicions locals