Calella és la Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019

Pren el relleu de Begur i els dies 27 i 28 d'abril acollirà una Diada Gitanera

Cultura

| Víctor León

L'Agrupació de les Colles del Ball de Gitanes del Vallès han nomenat Calella com la Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019. Es tracta d'una iniciativa que "neix de la sensibilitat de totes les entitats associades per donar a conèixer les Gitanes del Vallès fora dels vallesos".

D'aquesta manera, les entitats associades –entre les quals hi ha les baixvallesanes de Mollet, Parets, Montmeló i Martorelles– es desplaçaran els dies 27 i 28 d’abril a Calella per al nomenament de la Capital del Ball del Ball de Gitanes del Vallès. Les colles participants ballaran dissabte repertori de les gitanes no clàssiques "perquè el públic gaudeixi de la riquesa dels balls i sobretot de l’evolució que han fet", com afirmen des de l'agrupació. I diumenge serà la diada gitanera, amb un gran seguici de fins a 550 balladors pel centre de Calella, acompanyats dels personatges de les Gitanes: el Capità Cavall, el Diablot, els Avis i els Diablots. Es preveu que es desplacin aproximadament unes 1200 persones.

Aquesta iniciativa va engegar el 2017 amb el nomenament de Perpinyà com a primera Ciutat Gitanera, i l'any passat va ser Begur. Enguany, però, s'ha canviat la denominació a Capital del Ball de Gitanes del Vallès.

Edicions locals