A votació la remodelació del parc de Sant Crist i la Plaça de la Constitució

Els veïns ja poden escollir el millor projecte

Societat

A votació la remodelació del parc de Sant Crist i la Plaça de la Constitució
A votació la remodelació del parc de Sant Crist i la Plaça de la Constitució | Ajuntament de Montmeló

L'Ajuntament ha obert el procés de votació dels projectes per remodelar el parc de Sant Crist i la plaça de la Constitució, fins al 7 de febrer. A més dels webs adjunts, també es pot votar presencialment a l'OAC de l'Ajuntament –de dilluns a divendres de 8 h a 14 h i dimarts i dijous de 16 a 18.30 h–, al Centre Cultural La Torreta –de dilluns a divendres de 16 h 20 h– i a l’Escola Municipal de Música –de dilluns a divendres de 17 h a 20 h–.

Pel que fa a les propostes a Sant Crist, la primera vol incorporar una gran zona enjardinada, canviar la pista de patinatge per dues porteries i dues cistelles, instal·lar una zona de pícnic sota l’arbrat i posar una nova piràmide de cordes. La segona pretén reduir l’alçada del mur del Carrer Blas Infante, incorporar dues dunes amb una zona enjardinada, transformar la pista de patinatge com en el cas anterior i substituir la piràmide per una tirolina. La darrera proposa inclou instal·lar dues dunes amb una zona enjardinada, transformar la pista de patinatge en mitja pista de bàsquet, substituir la piràmide per una tirolina, incorporar jocs esportius i una zona de pícnic, i eliminar parcialment el mur del carrer Blas Infante.

A més, cal destacar que tots tres projectes inclouen la instal·lació d'una tanca perimetral nova, d’un quadre elèctric, de jocs infantils nous i un nou sorral, de taules de pícnic, d'una xarxa para-pilotes entre el camp de futbol i la zona dels camps, porteries noves al camp de futbol i jocs d’entrenament esportiu. També es millorarà l’enllumenat, s'ampliarà l'espai verd i la zona infantil, on es posarà un terra de cautxú. L'Ajuntament també preveu repassar el paviment de sauló en mal estat i canviar l'ús de la pista de patinatge per una pista de bàsquet, així com renovar bancs i papereres.

Pel que fa als projectes de la plaça de la Constitució, el primer insta a crear una zona esportiva de futbol i bàsquet, incorporar passos pavimentats, enderrocar parcialment el mur del carrer Salvador Espriu, posar una zona de pícnic i cautxú a la zona de joc infantil. El segon projecte pretén eliminar la half (un element de l’skatepark) i parcialment el mur del carrer Salvador Espriu, i incorporar una gran zona enjardinada amb dunes, nous elements de joc infantil a la part central i una petita zona esportiva de futbol i bàsquet. El darrer projecte també vol eliminar la half, proposa treure el mur  del carrer Salvador Espriu i formar una duna, incorporar una font central compatible com a joc d’aigua, una gran zona enjardinada amb dunes i cautxú a la zona de jocs infantils.

En aquest cas, sigui quina sigui la proposta escollida, es preveu millorar l’accessibilitat al parc i l'enllumenat. També s'augmentarà la zona enjardinada i es retiraran els arbres en mal estat substituïts per arbrat nou, es renovaran els bancs i les papereres, s'incorporaran elements esportius nous (porteries i/o cistelles de bàsquet) i jocs d’entrenament esportiu, i també es col·locarà un element d’homenatge a l’antiga fàbrica de la Cucurny.

Edicions locals