Un skatepark, pisos de lloguer social i millores a l'institut, algunes de les demandes juvenils a Montmeló

L'Ajuntament està portant a terme el nou Pla Local de Joventut

Societat

L'Estació Jove ha acollit aquest desembre una sessió per debatre propostes per al municipi
L'Estació Jove ha acollit aquest desembre una sessió per debatre propostes per al municipi | Ajuntament de Montmeló

El consistori montmeloní treballa per revisar i refer el Pla Local de Joventut. L'actual és de fa uns 10 anys, i per al disseny del nou, des de la regidoria de Joventut s'ha demanat la participació ciutadana. Aquest desembre, de fet, s'ha portat a terme un Fòrum Jove, a l'Estació Jove, per sentir el jovent del municipi i els projectes que proposarien per a Montmeló. Entre els més destacats hi ha "la històrica demanda de l'skatepark, pisos de lloguer social i millores en l'institut", segons apunta el regidor de Joventut, Imanol Martín. Els joves també volen "més oferta d'oci al municipi".

Previ al Fòrum, que va tenir lloc el passat 20 de desembre, l'elaboració del nou Pla de Joventut ja havia fet un parell de passes. La primera va ser la creació d'un "pre-pla de joventut, on es recullen les dades més macroeconòmiques", com apunta Martín. I la segona va ser la realització d'entrevistes a 14 joves del municipi, per recollir diverses propostes. A partir d'aquí, i després del debat a l'Estació Jove, l'empresa que gestiona l'elaboració del pla farà un esborrany del nou document.

Tot seguit, el Pla "passarà a la part política", explica el regidor, qui també afirma que treballarà "perquè les joventuts dels partits de Montmeló es reuneixin i debatin sobre la informació recopilada per marcar les línies a seguir en els pròxims quatre anys, que és la vigència del Pla"

L'últim pas serà la redacció definitiva del Pla Local de Joventut, "que calculem que el tindrem enllestit al març", conclou Martín.

El document s'està treballant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb la participació dels ciutadans de Montmeló de fins a 35 anys.

Edicions locals