Engeguen les obres per rehabilitar el pati de l'escola Pau Casals

Es tracta d'un projecte que va sorgir dels pressupostos participatius

Societat

Engeguen les obres per rehabilitar el pati de l'escola Pau Casals
Engeguen les obres per rehabilitar el pati de l'escola Pau Casals | Ajuntament de Montmeló

Els pressupostos participatius de Montmeló comencen a prendre forma. Durant les darreres setmanes s’està portant a terme el projecte per arreglar el pati de l’Escola Escola Pau Casals (32.850 €), la primera de les cinc actuacions previstes.

Ja feia temps que la zona del talús del pati s’estava deteriorant, a causa del pendent. Per això, es va decidir tancar al curs 2017-2018 per evitar que cap infant s’hi pogués fer mal. L’empresa Naturalea, experta en bioenginyeria, és l'encarregada de l'obra, i transformarà el talús en unes terrasses que afavoriran la retenció de la terra i minimitzaran l’erosió de la terra.

El projecte compta amb la implicació dels nens i les nenes de l’escola: una biòloga de l’empresa ha fet unes xerrades a tots els cursos (des de 1r fins a 6è) explicant les característiques més importants del projecte, el per què de la distribució en terrasses i quines espècies s’hi estan plantant. A més, l’alumnat de 4t, 5è i 6è ha pogut participar directament en una petita part de l’obra, proposant espais de joc.

Un cop finalitzada l’obra es donarà inici al projecte de rehabilitació del pati de l’Escola Sant Jordi (14.886 €), fruit també dels pressupostos participatius.

Una altra de les propostes d’inversió dels pressupostos participatius d’aquest 2018 va ser els camins escolars segurs i saludables (45.000 €). En aquests moments, l’Ajuntament ja disposa del projecte per dur-ho a terme i contempla el traçat del camí escolar des de l’escola Bressol La Fireta fins a l’escola Pau Casals, passant per l’escola Sant Jordi.

La resta d'actuacions previstes són la col·locació de portes automàtiques al casal de la gent gran (7.700 €) i de tanques de protecció als espais de joc infantil (28.217 €).

Edicions locals