La Fundació Sanitària Mollet traslladarà espais de consultes externes a l'edifici de l'antic hospital

La fundació començarà aquest desembre les obres per ubicar els instituts del dolor, oftalmologia i odontologia

Societat

Mollet del Vallès

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) preveu començar aquest mes de desembre les obres de reforma d'espais de l'antic hospital, al carrer Gaietà Vínzia, per ubicar-hi algunes de les consultes externes que actualment s'ofereixen a les instal·lacions de l'Hospital.

Fa unes setmanes l'Ajuntament atorgava la llicència d'obres a la FSM per a la rehabilitació d'espais de l'antic hospital, on hi ha l'actual centre Sociosanitari, que serviran per traslladar-hi diverses consultes externes que actualment es troben a l'Hospital d'aguts de la ronda dels Pinetons. Amb aquestes obres la FSM "escomet la part final de rehabilitació de l'antic hospital, amb la reforma de la part ambulatòria que es trobava al carrer Gaietà Ventalló", explica Jaume Duran, director general de la FSM.

En concret, els serveis que s'hi ubicaran seran els instituts del dolor –infiltracions, rehabilitacions...–, oftalmologia i odontologia. "L'objectiu és obrir línies d'espais que ja mancaven i oxigenar l'Hospital d'aguts, més pel que fa a l'accés a l'atenció ambulatòria que no pas a l'ingrés", explica Duran. El director general de la FSM apunta que l'actual Hospital pateix de falta d'espais, una mancança que Duran atribueix a l'increment d'usuaris que atén el centre de la ronda dels Pinetons i al creixement de l'atenció ambulatòria. "El 20% de la cirurgia que es fa a l'Hospital és cirurgia ambulatòria oftalmològica", exposa Duran a tall d'exemple, una cirurgia ambulatòria que es podrà dur a terme als nous espais de consultes externes del carrer Gaietà Vínzia.

El projecte, amb un pressupost aproximat d'un milió d'euros, preveu rehabilitar els locals –alguns dels quals estaven buits i altres llogats– que havien acollit les consultes externes quan funcionava l'antic hospital. "És una ubicació idònia perquè es troba al centre de Mollet", opina Duran. La intenció és que les obres no durin més d'un any i que els nous espais es puguin posar en funcionament l'últim trimestre de 2019.

D'altra banda, Duran també anuncia que s'està treballant en un projecte per ampliar els espais del servei d'Urgències de l'Hospital, una antiga reivindicació del centre, que negocia amb el CatSalut els termes d'aquesta ampliació.

 

Edicions locals