El camí fluvial de la riera del Tenes unirà Montmeló amb Sant Quirze Safaja

Han començat els treballs d'arranjament del camí fluvial de la riera del Tenes, al seu pas per Montmeló, que ho faran possible

Societat

El camí fluvial de la riera del Tenes unirà Montmeló amb Sant Quirze Safaja | Ajuntament de Montmeló
El camí fluvial de la riera del Tenes unirà Montmeló amb Sant Quirze Safaja | Ajuntament de Montmeló

El projecte per connectar el camí fluvial del riu Tenes entre Sant Quirze Safaja i Montmeló estarà enllestit aviat, gràcies als treballs que ja han començat en l’últim tram situat a Montmeló. Es tracta d'una actuació emmarcada en el conveni de col·laboració que es va signar el novembre del 2014 entre l’empresa Grifols i el Consorci Besòs Tordera. Grifols, de fet, aporta de forma anual uns 100.000 euros per tirar endavant aquest projecte.

Les obres adequaran el camí fluvial del riu Tenes on conflueix amb el Besòs a l’altura de Montmeló, i per fer-ho eliminaran la canya americana –una espècie invasora que prolifera amb molta facilitat a les lleres dels rius–.

Aquesta actuació forma part del projecte per connectar i millorar els gairebé 31 kilòmetres de longitud del camí fluvial del Tenes, del qual hi participen vuit municipis –Montmeló i Parets, entre d'altres–. El punt d’inici és a Sant Quirze Safaja, on neix el Tenes i s’acaba a Montmeló. Aquest projecte aproparà els entorns fluvials a la ciutadania.

Vista aèria de les diferents zones d’actuació entre el riu Besòs i el Tenes | Ajuntament de Montmeló

 

Edicions locals