El ple de Montmeló aprova la creació de set habitatges socials adaptats per a persones amb problemes de mobilitat

Tots els partits van donar suport a la modificació del POUM

Societat

El ple de Montmeló aprova tenir set habitatges socials adaptats per a persones amb problemes de mobilitat
El ple de Montmeló aprova tenir set habitatges socials adaptats per a persones amb problemes de mobilitat

El ple ordinari de Montmeló va tirar endavant el passat 30 d'octubre per unanimitat l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de millora urbana del carrer Primer de Maig. Aquest punt contempla la possibilitat de transformar set locals de la promoció de pisos de Llar Unió Catalunya inicialment destinats per a usos comercials, en habitatges socials adaptats per a persones amb problemes de mobilitat.

D'aquesta manera, es passen dels 32 habitatges socials previstos al carrer a 39. La modificació es porta a terme després que no s'hagi rebut cap oferta per donar-li un ús comercial. Per les característiques d'aquests baixos, l'Ajuntament i la cooperativa Llar Unió Catalonia han acordat fer pisos adaptats per a persones amb problemes de mobilitat i, de fet, ja s'han rebut ofertes per a habitatges amb aquestes característiques.

L'alcalde, Pere Rodríguez, va explicar que "Llar Unió Cat ha contactat amb 16 operadors diferents i no ha rebut cap oferta seriosa i ferma per donar una utilitat comercial en aquella ubicació". Per això es pren aquesta decisió. Tanmateix, un local de 150 metres es mantindrà per a ús comercial, "donada la seva situació, ja que dóna a l'estació de tren. Seria el que tindria més possibilitats d’ús comercial, i per la ubicació i les dimensions, és bastant probable que aquell local sigui ocupat". Rodríguez també va afirmar que els nous habitatges "poden donar bon servei a persones que tenen dificultat de mobilitat i que d’aquesta manera poden tenir accés a un habitatge accessible i perfectament habilitat per a les seves necessitats".

El portaveu d'ICV-EUiA-E, Jordi Manils, va assegurar que els sembla bé "que es canviïn els espais que estaven inicialment previstos per ús comercial i que es canviïn per a habitatge protegit, especialment perquè creiem que si alguna cosa té Montmeló de sobres ara mateix són locals comercials tancats i no ens en calen més". Tanmateix va dir que "l’Ajuntament està sent molt generós amb Llar Unió Catalonia reconsiderant l’ús d’aquest espai i permetent-li donar sortida a aquests baixos. Creiem que cal que aquesta cooperativa també sigui generosa i es comprometi per escrit a fer habitatges accessibles i adaptats".

L'alcalde va assegurar que "ho seran i així els hi hem expressat a Llar Unió Catalonia", tot i que "no hi ha acord escrit en aquest sentit". Manils i el seu partit hi van donar suport a la moció esperant "que aquest compromís que expressa de què aquests habitatges seran adaptats, es compleixi. I hi estarem pendents que així sigui".

Edicions locals