Al novembre arrencarà la segona fase de la reurbanització de la carretera BV-5003

El termini previst d'actuació és de cinc mesos i el pressupost és d'uns 880.000 euros

Societat

Al novembre engegaran les obres de la segona fase de la reurbanització de la carretera BV-5003 entre els carrers Primer de Maig i Folch i Torras. Es tracta d'unes actuacions que està previst que es portin a terme en cinc mesos, i mentre durin, s'habilitarà un recorregut alternatiu.

L'empresa adjudicatària és la constructora OHL, per un import de 880.646,12 €, que és cofinançat amb la Diputació de Barcelona. L'actuació se centrarà sobre l'avinguda de Pompeu Fabra, la plaça i el carrers de Santa Maria, la plaça Sant Isidre i un tram del carrer de Folch i Torras, davant de les piscines i el camp de futbol. Aquestes obres suposaran la integració urbana de diversos espais que actualment queden aïllats, així com la recuperació d'un passatge que unirà la plaça de l'església i el carrer Santiago Rusiñol, a tocar de l'absis romànic.

A la plaça Santa Maria s'actuarà de forma integral per obrir-la a les vies adjacents. En tot l'àmbit es prioritzarà el pas de vianants tal com es va fer a les obres de la primera fase. En l'àmbit de les instal·lacions es canviaran les canonades d'aigua potable i rec, el sistema de clavegueram i el d'enllumenat públic. S'inclourà una nova zona de jocs infantils i d'estada a la plaça Santa Maria i s'enjardinarà tot l'espai.

En relació a l'aparcament, s'ha ordenat la zona de l'antic escorxador per tal que hi puguin estacionar uns 330 vehicles.

Per la seva banda, l'alcalde, Pere Rodríguez, explicava fa unes setmanes que es tracta d'una de les primeres urbanitzacions que es van fer en democràcia: "tota la plaça de Santa Maria –coneguda com el búnquer– és segurament de les primeres zones de servei de canonades d'aigua i llum que es van fer en democràcia a Montmeló". Per aquest motiu, "refer tota aquella zona per convertir-la en un entorn molt més amable per al ciutadà, mantenint els espais però fent-los semipeatonals. És una transformació molt important".

Edicions locals