Jutges i fiscals denuncien carències en el projecte del nou edifici judicial a Mollet

Justícia recorda que amb el nou edifici, els jutjats guanyaran 700 metres quadrats respecte l'actual

Societat

Mollet del VallèsLaura Ortiz

Tant el jutge degà de Mollet com la fiscalia han mostrat la seva preocupació pel projecte del nou edifici judicial de la ciutat presentat pel Departament de Justícia que consideren "insuficient" i amb carències importants.

Fa unes setmanes, es reunien amb responsables de la conselleria que els exposaven el projecte, segons el qual, els nous jutjats que s'ubicaran a un edifici de Can Fàbregas, guanyaran uns 700 m2 d’espai respecte les dependències actuals. Seran  2.800 m2 de superfície construïda distribuïda en dues plantes: planta baixa (1.408 m2) i planta primera (1.391m2).

Tot i l'increment de metres, el jutge degà de Mollet, José María Asencio, considera que hi ha mancances en els espais. "Actualment tenim tres sales de vistes per a cinc jutjats tot i que també podem fer servir la sala del Registre Civil. En canvi, en els plànols del projecte només es preveuen tres sales de vista, per tant, en perdem una", diu.

Una altra de les peticions que no es veu reflectida en el projecte és l'existència d'un espai suficient perquè puguin treballar-hi els cinc fiscals. "La idea és que l'equip no hagués de continuar a Granollers i es pogués traslladar a Mollet per agilitzar la feina. Però el projecte només preveu un despatx com el que tenim ara però amb finestra", assegura Asencio.

Per acabar amb el llistat de greuges, el jutge degà alerta de les mancances en seguretat pel fet que l'aparcament subterrani sigui compartit amb particulars.
Asencio considera que "existeixen maneres senzilles de solucionar aquests problemes però no sé si hi ha la voluntat".

Fonts de la conselleria apunten que "els tècnics del Departament escolten totes les propostes que arriben des de tots els actors jurídics. Les analitzen i prenen les decisions que permeten oferir el millor servei possible al ciutadà".

Reclamacions pel Registre Civil

En aquest sentit, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha tramés una carta a la consellera de Justícia, Ester Capella, mostrant-li el seu neguit respecte a les mancances del projecte. A la missiva, Monràs també recorda que el Departament ocupa "de forma no regulada" unes dependències municipals on hi ha el Registre Civil "sense que s’hagi signat l’acord del conveni al que fa 12 anys van arribar l’Ajuntament i la Generalitat". L’acord contemplava una despesa anual del Departament de 59.304 euros i un seguit de millores, que "no s'han complert" i la despesa dels subministraments que està assumint l'Ajuntament.

Edicions locals