Desenes d'activitats per commemorar el primer aniversari de l'1-O

Entitats i partits sobiranistes organitzen diferents accions durant el cap de setmana

Política

30.464 baixvallesans van votar l'1-O
30.464 baixvallesans van votar l'1-O

“No es tracta només de recordar aquell dia, sinó de tornar a prendre els carrers, reprendre la lluita per aconseguir allò que la majoria de catalans vam decidir l’1-O”, apuntaven dilluns els membres de la Plataforma 1 d’octubre en la presentació d’actes que es duran a terme els pròxims dies per rememorar aquella jornada.

A Mollet, les entitats de la plataforma convoquen dissabte a concentrar-se als centres electorals de l’1-O a les 11 h, on es col·locarà una placa simbòlica a les portes de cada centre. Tot seguit es farà una caminada fins a la plaça Major, on es llegirà el manifest acompanyats dels Avis per la llibertat, que desplegaran una bufanda groga gegant.

A les 14 h, a les Pruneres, hi haurà un dinar popular i tot d’activitats festives (de 17 a 20 h) per rememorar les vivències de l’1-O, com una xocolatada, música en directe o un recital poètic. A les 20 h es projectarà el documental sobre l’1 d’octubre a Mollet realitzat per Mariona Rabasa i produït per Ara Mollet.

A Parets, entitats i partits sobiranistes faran aquest divendres (20 h) una botifarrada i una rifa a la plaça de la Vila. Inicialment també estava prevista la presentació del llibre On eres l'1-O?, del periodista Quico Sallés, però finalment ha quedat ajornada.

A Montornès, l’ANC, el CDR, ERC i PDeCAT organitzen un acte commemoratiu diumenge (19.30 h) a l’INS Vinyes Velles. Es llegirà el manifest, es projectarà l’audiovisual El referèndum a Montornès i hi haurà un sopar de germanor.

A Montmeló, el CDR farà una festa davant de l’institut (12 h), que inclourà un vermut i botifarrada (13.30 h), un acte amb una urna (16.30 h) i la projecció a La Torreta (18.30 h) d’un documental i un debat obert.

A Sant Fost, l’ANC organitza l’exposició L’endemà. 7 anys i 1 dia, història gràfica de l’ANC de Sant Fost, que es podrà veure fins al 7 d’octubre. La inauguració serà dissabte (19 h) a l’Ateneu amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Diumenge, a la plaça de l’Església, hi haurà una enllaçada popular (19 h), un sopar de carmanyola i una marxa de torxes (22 h). I dilluns, a l’Ateneu, l’activitat Rememorem el vot inclourà debats i lectures sobre el referèndum.

A Martorelles i Santa Maria, dilluns hi haurà un sopar de carmanyola al pati de la masia i es projectaran fotos i vídeos d'aquell dia.

Finalment, la Plataforma 1 d'octubre a Catalunya crida a concentrar-se dilluns a les portes dels centres de treball (12 h) per rememorar la jornada.

Edicions locals